Επίθεση με μαχαίρι στο Μόναχο – Τουλάχιστον 5 τραυματίες, συνελήφθη ο δράστης

Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι στο πλήθος στην πλατεία Rosenheimerplatz στο Μόναχο και κατάφερε να τραυματίσει τουλάχιστον πέντε άτομα.

Στη σύλληψη ενός υπόπτου, ο οποίος θεωρείται ότι είναι ο δράστης προχώρησε πριν από λίγη ώρα η Αστυνομία του Μονάχου, σημαίνοντας παράλληλα λήξη συναγερμού για την πόλη.

Wir konnten einen Tatverdächtigen festnehmen. Derzeit unklar, ob es sich um den Täter handelt. #RosenheimerPlatz

— Polizei München (@PolizeiMuenchen) 21 Οκτωβρίου 2017

Νωρίτερα,

η Αστυνομία είχε ενημερώσει τους πολίτες μέσω Twitter, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε συγκεκριμένες περιοχές και να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς ο δράστης είχε διαφύγει με ποδήλατο.

Messerattacke am #RosenheimerPlatz – wir sind für euch live vor Ort und berichten von der Lage! #München pic.twitter.com/V8pmaXuXUy

— 95.5 Charivari (@955charivari) 21 Οκτωβρίου 2017

Έπειτα από τρεις ώρες γενικευμένης επιχείρησης 500 ατόμων, στην οποία συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις και ελικόπτερα, η Αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα γύρω στα 40, ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι Γερμανός και έχει οδηγηθεί στο νοσοκομείο για ψυχιατρική αξιολόγηση. Σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Χουμπέρτους ‘Αντρε, έχουν αποκλειστεί τα θρησκευτικά ή τρομοκρατικά κίνητρα, ενώ είναι πιθανό ο δράστης, ο οποίος ήταν γνωστός στις Αρχές για κλοπές και επιθέσεις με τραυματισμούς, να είναι ψυχικά διαταραγμένος.

Warnmeldung: Meidet den #Rosenheimerplatz. Täter ist derzeit noch flüchtig. Anwohner bitte in den Häusern bleiben #München

— Polizei München (@PolizeiMuenchen) 21 Οκτωβρίου 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα