Επιδημία «λουκέτων» λόγω υπερβολικών ασφαλιστικών εισφορών

Ένας ένας μετά τις υπέρογκες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, κλείνουν τις εταιρίες τους, τις ατομικές κυρίως, αλλά και τις υπόλοιπες, όπου αυτό είναι εφικτό και περνάνε στη «μαύρη» εργασία.

Ελεύθεροι επαγγελματίες απ’ όλους τους χώρους προβαίνουν σε αυτή την πράξη, διότι όταν για παράδειγμα εισπράττεις 1.000 ευρώ και μπαίνουν στην τσέπη σου 200 ευρώ, είναι προτιμότερο να ζητήσεις 300 ευρώ χωρίς απόδειξη και τα οποία δεν τα δηλώνεις στην εφορία. Αυτά μας μετέφερε υπάλληλος σε μεγάλο λογιστικό γραφείο, ότι δεν προλαβαίνουν να κλείνουν επιχειρήσεις.

Σε μία Ελλάδα

όπου οι επιχειρήσεις πληρώνουν αυξημένους φόρους, πληρώνουν έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, που κοντεύει να γίνει τακτική μετά τα τόσα χρόνια, πληρώνουν φόρο στα μερίσματα, ο οποίος επίσης δεν υπήρχε, προσετέθησαν και οι εξωφρενικές αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, «αχρηστεύοντας» την εργασία των ανθρώπων, καθώς και την επιχειρηματικότητα.

Η κυβέρνηση διαβάζει άλλους αριθμούς και δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι η φορολογία πλέον αγγίζει δυσβάστακτα όρια. Η πολιτική του «αριστερού ποδιού σε δεξιό παπούτσι», είναι η πολιτική που εμποδίζει την αναστροφή του οικονομικού κλίματος, κρατώντας τον θυμό σε υψηλά επίπεδα.

Δεν ξέρουμε αν οι τοίχοι στο Μαξίμου έχουν μεγαλώσει πολύ και έχουν σταματήσει να ακούνε τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων, η αλήθεια είναι ότι σε λίγο το κλείσιμο των εταιριών, λόγω των αυξημένων εισφορών και της υπέρογκης φορολόγησης, θα πάρει διαστάσεις επιδημίας.

Όσο πιο έγκαιρα το δει η κυβέρνηση και όσο πιο έγκαιρα το αντιμετωπίσει, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να ευδοκιμήσει το ευνοϊκό οικονομικό κλίμα που πάει να δημιουργηθεί από την αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και κυρίως της αναμενόμενης γαλλικής επενδυτικής ενίσχυσης.

Υπενθυμίζουμε ότι στην εξουθενωτική πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλλει το Βερολίνο, δεν είναι τυχαίο ότι τόσο εξ αριστερών όσο και εκ δεξιών της Ελλάδας, υπάρχουν δύο ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες έχουν εξωφρενικά χαμηλό δείκτη φορολόγησης. Η Κύπρος και η Βουλγαρία.

Με αυτό τον τρόπο οι εταιρίες στην Ελλάδα εύκολα μπορούν να μεταφερθούν στις γειτονικές χώρες και αυτό κινείται και σε νόμιμα και σε ευρωπαϊκά πλαίσια. Άμεση ανάγκη να αντιμετωπιστεί το σχέδιο εξασθένησης των δυνάμεων του επιχειρηματικού κόσμου και του νεανικού επιχειρείν.

Το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας πρέπει να δουν τις ολέθριες αυτές συνέπειες των αποφάσεών τους, ενώ ο ΕΝΦΙΑ τον οποίο και αυτόν θα καταργούσε η κυβέρνηση δημιουργεί προσθετικά ασφυκτικό κλίμα. Το βασικό θέμα είναι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να αφαιρέσει φόρους και να ανασάνει η Ελλάδα, αντ’ αυτών πρόσθεσε φόρους και έχει πλέον βαρύνει η ανάσα του μέσου Έλληνα. Δεν πρέπει να κοιτάζουν όπως κοιτούσε ο Σαμαράς τους αριθμούς και έβλεπε success story, διότι οι αριθμοί δημιουργούν πολλές φορές ουτοπίες.

Υ.Γ.: Η φωτογραφία του άρθρου είναι από το νέο μήνυμα του ιερέα, Χαράλαμπου Παπαδόπουλου, ο οποίος συνεχάρη τον γιο του παρά την αποτυχία στις Πανελλήνιες, απαντώντας σε όσους θεώρησαν το αρχικό του ποστάρισμα άστοχο!

Keywords
Τυχαία Θέματα