Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ – Μαχητικά πέταξαν πάνω από την κορεάτικη χερσόνησο

Τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη συνοδεύονταν από τέσσερα νοτιοκορεάτικα F-15Τα βομβαρδιστικά «σηκώθηκαν» από τη νήσο Γκουάμ, ενώ τα Stealth από ναυτική βάση των ΗΠΑ στην Ιαπωνία

ΗΠΑ και Νότια Κορέα προχώρησαν σε επίδειξη εναέριας δύναμης, με τη συμμετοχή αμερικανικών μαχητικών τύπου Stealth, δύο ημέρες μετά την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα,

ο οποίος πέρασε πάνω από το νησί της Ιαπωνίας Χοκάιντο.

Τέσσερα μαχητικά F-35B των ΗΠΑ, μαζί με δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B και τέσσερα νοτιοκορεατικά μαχητικά F-15 πέταξαν σε σχηματισμούς πάνω από την Κορεατική Χερσόνησο, όπως δήλωσε αξιωματούχος της νοτιοκορεατικής πολεμικής αεροπορίας στο αμερικανικό δίκτυο CNN.

Η άσκηση σχεδιάστηκε για να αντιρροπίσει ισχυρά «τις επανειλημμένες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα και την ανάπτυξη από μέρους της πυρηνικών όπλων», τόνισε ο Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος.

Σε ανακοίνωσή της, η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ ανέφερε ότι τα αμερικανικά βομβαρδιστικά πέταξαν εκεί από το Γκουάμ, αμερικανικό έδαφος στον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ τα Stealth από βάση του αμερικανικού Σώματος των Πεζοναυτών στην Ιαπωνία.

Οι αμερικανοκορεατικές δυνάμεις διεξήγαγαν από κοινού προσομοίωση ρίψης βομβών για στρατηγικό χτύπημα υποδομών του εχθρού.

Keywords
Τυχαία Θέματα