Επέλαση του χιονιά σε πολλές περιοχές της χώρας – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Πυκνές χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σε αρκετούς νομούςΧιόνια έχουν πέσει από το πρωί της Πέμπτης σε Ιωάννινα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Πήλιο, Πάρνηθα, Καλάβρυτα και Φθιώτιδα.Στα ορεινά οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες

Το

νέο κύμα κακοκαιρίας έχει αρχίσει για τα καλά να «χτυπά» και πολλές περιοχές της χώρας έχουν ντυθεί στα λευκά. Πυκνές χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σε αρκετούς νομούς.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης έχουν ξεκινήσει χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. Πυκνό χιόνι έχει πέσει σε Ιωάννινα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Πήλιο, Πάρνηθα, Καλάβρυτα και Φθιώτιδα.

Στα ορεινά οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες.

Χιονόπτωση στα Τρίκαλα

Ισχυρή χιονόπτωση άρχισε το πρωί της Πέμπτης σε όλο τον νομό Τρικάλων και μέσα στην πόλη που το έστρωσε για τα καλά.

Χιόνια στο Πήλιο

Το ύψος του χιονιού στα Χάνια (Βόλος) έχει φθάσει τα 30 εκατοστά, μετά την ολονύκτια χιονόπτωση, αλλά οι δρόμοι σε όλο το οδικό δίκτυο του Πηλίου είναι ανοιχτοί, αφού κινούνται συνεχώς αποχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες στον άξονα Βόλου-Χανίων-Ζαγοράς.

Οι συγκοινωνίες διεξάγονται κανονικά και η χρήση των αλυσίδων είναι απαραίτητη όπου υπάρχει πάγος. Η θερμοκρασία έπεσε στους -5 βαθμούς τη νύχτα, αλλά και την ημέρα δεν ξεπέρασε το 0. Τα ξενοδοχεία της περιοχής είναι γεμάτα από επισκέπτες που απολαμβάνουν το λευκό τοπίο χωρίς προβλήματα.

Στο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου, στις Αγριόλευκες, όπου χιονίζει συνεχώς, το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει το μισό μέτρο και καταβάλλονται προσπάθειες, αν και απαιτείται περισσότερο χιόνι, για να ανοίξει το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Στον Βόλο πέφτει χιονόνερο συνεχώς και ο υδράργυρος δεν ξεπέρασε τους 5 βαθμούς ούτε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το έστρωσε στα Καλάβρυτα

Ο νομός Αχαΐας και κυρίως οι ορεινές επαρχίες του είναι από το πρωί της Πέμπτης καλυμμένες από χιόνι με τον κρατικό μηχανισμό να είναι επί ποδός. Λόγω της χιονόπτωσης έχουν κλείσει οι δρόμοι στο οδικό δίκτυο Καλαβρύτων – Κλειτορίας, στον αυχένα Πριολίθου.

Οι οδηγοί που κινούνται στην περιοχή καλούνται να είναι προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αλυσίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr ακινητοποιήθηκε λεωφορείο στην Κερνίτσα που μετέφερε ο στρατιωτικό άγημα που θα έπαιρνε μέρος στις σημερινές εκδηλώσεις για την επέτειο του Ολοκαυτώματος. Όλα έγιναν επειδή το όχημα δε διέθετε αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς έπρεπε.

Εκτός από το άγημα, προβλήματα αντιμετώπισε και ένας επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης χρειάστηκε τη βοήθεια περιπολικού για να απεγκλωβιστεί από το χιόνι.

Η Αστυνομία και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Αχαΐας προειδοποιούν πως στα ορεινά του νομού η χρήση αλυσίδων είναι απαραίτητη.

Επέλαση του χιονιά στη Λαμία

Ο νομός Φθιώτιδας έχει ντυθεί στα λευκά από το πρωί της Πέμπτης με το χιόνι να σκεπάζει τα πάντα και τη χρήση αλυσίδων να είναι απαραίτητη για τους οδηγούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr αλυσίδες χρειάζονται στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου από τον Τυμφρηστό και μέχρι τη σήραγγα.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανήρτησε μάλιστα μία φωτογραφία για να δηλώσει την ετοιμότητά της σε ότι συμβεί.

Πυκνό χιόνι στον Πάρνωνα

Το έστρωσε και στον Πάρνωνα με τις εικόνες να είναι μαγευτικές αλλά και οι αλυσίδες απαραίτητες σε υψηλό υψόμετρο.

Χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες στην Πάρνηθα

Χιονίζει από το πρωί της Πέμπτης στην Πάρνηθα, όπου η θερμοκρασία έχει πέσει στον -1 βαθμό.

Λευκό τοπίο στην Καρδίτσα

Τα χιόνια δεν έλειψαν σήμερα ούτε στην Καρδίτσα που από το πρωί της Πέμπτης η χιονόπτωση είναι έντονη.

Keywords
Τυχαία Θέματα