Επεισόδια στα Τρίκαλα για την επίσκεψη Μιχαλολιάκου (εικόνες – video)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο των Τρικάλων, με αφορμή την επίσκεψη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Το ξενοδοχείο όπου γίνεται η εκδήλωση θυμίζει φρούριο και καθώς δεν κατέστη δυνατή η προσέγγισή του, διαμαρτυρόμενοι κατέβηκαν προς το κέντρο της πόλης, έσπασαν το ΑΤΜ, τη τζαμαρία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,

ενώ προκλήθηκαν επεισόδια στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, καθώς τελικός προορισμός τους είναι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη γωνία Ασκληπιού και Καποδιστρίου.

Στην πόλη επιχείρησαν συνολικά 11 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ στον κεντρικό πεζόδρομο έπεσαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι των Τρικάλων είχαν εκφράσει την αντίθεση τους στην επίσκεψη Μιχαλολιάκου, κρεμόντας διάφορα πανό, πετώντας τρικάκια και κολλώντας αφίσες.

Υπό βροχή το συλλαλητήριο κατά του Μιχαλολιάκου

Παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και οι ευνοϊκότερες για την διοργάνωση συλλαλητηρίου, εκατοντάδες άτομα βρέθηκαν στην πλατεία «Ρήγα Φεραίου» για να εκδηλώσουν την αντίδραση τους στην παρουσία στα Τρίκαλα του ΓΓ της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Το σκοτάδι ήταν επιπλέον «πονοκέφαλος» για την αστυνομία, που με μεταφερόμενες διμοιρίες ΜΑΤ από άλλες πόλεις, επιχειρούσε με προβολείς να έχει οπτικό επίπεδο με τους διαδηλωτές, προκαλώντας την αντίδραση τους.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, ξεκίνησε και η εκδήλωση της «Χρυσής Αυγής» και οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το σημείο κατευθυνόμενοι με συνθήματα προς το κέντρο της πόλης.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα για την Χρυσή Αυγή, την κυβέρνηση και τους αστυνομικούς, έχοντας πάρει θέση απέναντι από το ξενοδοχείο.

(trikalanews.gr – trikalavoice.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα