Εντολή σχηματισμού της νέας αυστριακής κυβέρνησης πήρε ο Σεμπάστιαν Κουρτς

Εντολή σχηματισμού της νέας αυστριακής κυβέρνησης πήρε το μεσημέρι της Παρασκευής ο νικητής των βουλευτικών εκλογών, Σεμπάστιαν Κουρτς, από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρία Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

«Ως ομοσπονδιακός πρόεδρος θα δώσω ιδιαίτερη προσοχή ώστε κατά τον σχηματισμό της κυβέρνησης να βρεθούν στο επίκεντρο τα συνολικά συμφέροντα της Αυστρίας και του πληθυσμού της», τόνισε ο πρόεδρος Βαν ντερ Μπέλεν.

Μετά την ανάληψη της εντολής, ο

Σεμπάστιαν Κουρτς προτίθεται να διεξάγει αρχικά «συνομιλίες προσέγγισης» και με τα πέντε κόμματα που θα εκπροσωπούνται στη νέα Βουλή, και στη συνέχεια να προχωρήσει σε διερευνητικές επαφές για τον σχηματισμό της κυβέρνησης, οι οποίες θα ξεκινήσουν μάλλον στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς συμμετείχε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έχοντας συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα