Ένταση στην Επιτροπή Θεσμών για την υπόθεση της Σ. Αραβίας – «Αλαλούμ» με τη στάση της ΝΔ

Ένταση επικράτησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, σχετικά με την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και την κλήση του Πάνου Καμμένου στην επιτροπή, με τη ΝΔ να αποχωρεί παρά το γεγονός ότι το αίτημά της έγινε… αποδεκτό.

Αναλυτικότερα, σήμερα, Τρίτη συζητήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας το αίτημα της ΝΔ για κλήση του υπουργού Εθνικής Άμυνας αλλά και του φερόμενου

ως μεσάζοντα στη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, Βασίλη Παπαδόπουλου.

Ωστόσο, ανέβηκαν οι τόνοι όταν η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν έχει αρμοδιότητα να καλέσει τον υπουργό Άμυνας και τους εμπλεκόμενους, γιατί αυτό είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων. Παράλληλα, η κ. Χριστοδουλοπούλου σημείωσε πως δεν γίνεται να μετατραπεί η εν λόγω Επιτροπή σε Εξεταστική και ότι δεν μπορεί να καλεί όποιον θέλει για οποιοδήποτε ζήτημα. Για αυτό πρότεινε το αίτημα της ΝΔ να τεθεί σε ψηφοφορία.

Στο σημείο αυτό, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης, ζήτησε από την κ. Χριστοδουλοπούλου να στείλει αίτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής προκειμένου να αποφανθεί για το κατά πόσο η Επιτροπή δύναται να καλέσει τον υπουργό και τον κ. Παπαδόπουλο να καταθέσουν, μετά από σχετικό αίτημα της μειοψηφίας και συγκεκριμένα των 2/5 της Επιτροπής.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Τραγάκη, με τον Μάκη Βορίδη και τον Χαράλαμπο Αθανασίου να αρνούνται να συνεχιστεί η συζήτηση με το σκεπτικό ότι πρόκειται για απαράδεκτη παραβίαση του κανονισμού και κάνοντας λόγο για πραξικόπημα.

Τελικά, τόσο ο κ. Βενιζέλος, όσο και οι βουλευτές της ΝΔ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, την ώρα μάλιστα που υπερψηφιζόταν από την πλειοψηφία η πρόταση του… Γιάννη Τραγάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα