Ένα κορίτσι από το Μπαγκλαντές, η πρώτη γυναίκα με το σπάνιο σύνδρομο «άνθρωπος – δέντρο»

Ένα 10χρονο κορίτσι από το Μπαγκλαντές πιθανόν να είναι η πρώτη γυναίκα στον κόσμο με το σπάνιο σύνδρομο «άνθρωπος – δέντρο». Πρόκειται για μια σπάνια γενετική ασθένεια, η οποία προκαλεί εξογκώματα που μοιάζουν με φλοιό δέντρου στα χέρια και στα πόδια.

Η Sahana Khatun με τον πατέρα της

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα το BBC, τα πρώτα εξογκώματα που θύμιζαν μυρμηγκιές έκαναν την εμφάνισή τους στο πρόσωπο της Sahana Khatun 4 μήνες πριν, αλλά στη συνέχεια άρχισαν να εξαπλώνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς. Το κορίτσι ταξίδεψε στην

πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές με τον πατέρα του προκειμένου να ζητήσει ιατρική βοήθεια.

Οι γιατροί φοβούνται πως το κορίτσι πάσχει από το σπάνιο σύνδρομο, και αν η διάγνωσή τους επαληθευθεί η 10χρονη θα είναι η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που θα έχει την ασθένεια. Μέχρι στιγμής το σύνδρομο «άνθρωπος – δέντρο» πάσχουν πολλοί λίγοι άνθρωποι στον κόσμο και είναι όλοι άνδρες.

Η πάθηση έγινε πρόσφατα γνωστή εξαιτίας ενός άνδρα επίσης από το Μπαγκλαντές, του Abul Bajandar, ο οποίος έπασχε από τη γενετική ασθένεια από την ηλικία των 15 ετών και τα χέρια του έμοιαζαν με κλαδιά δέντρου. Μετά από 16 χειρουργικές επεμβάσεις η κατάστασή του έχει βελτιωθεί.

Ο Abul Bajandar έκανε 16 χειρουργικές επεμβάσεις για να βελτιωθεί η κατάσταση των χεριών του

Οι γιατροί ελπίζουν ότι η Sahana θα έχει μια λιγότερο επιθετική μορφή του συνδρόμου και θα μπορεί να επανέλθει σύντομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα