Εμμένει στο αίτημα για εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Καταστροφικό το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λέει ο πρόεδρος της ΝΔΠροαναγγέλλει εξεταστική για Βαρουφάκη

Για «φορολογικό τσουνάμι» που γονατίζει τους πολίτες, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως το πρώτο 7μηνου του ’15 επέλεξε την τυφλή σύγκρουση την οποία πληρώσαμε ακριβά.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως οι φόροι της περιόδου 2017 -22 είναι το άμεσο

αποτέλεσμα του καταστροφικού πρώτου 6μηνου του 15, επισημαίνοντας πως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ομολόγησε ότι οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.

Αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη, ξεκαθάρισε πως θα γίνει κάποια στιγμή εξεταστική επιτροπή καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν δρούσε μόνος του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέφερε το αίτημα του για εκλογές σημειώνοντας πάντως ότι αυτές δεν είναι «κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

«Η οικονομία δεν ανακάμπτει. Ουσιαστικές επενδύσεις δεν γίνονται» υποστήριξε ο αρχηγός της ΝΔ προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει για την έξοδο στις αγορές χωρίς λόγο, καθώς η Ελλάδα δανείστηκε κοντά στο 5%, και η Πορτογαλία με πολύ λιγότερο.

Κατηγόρησε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα ότι πηγαίνει σε προστατευμένες φιέστες με κομματικά στελέχη και προστασία αστυνομίας ενώ αναφερόμενος στην εισβολή του Ρουβίκωνα στη Βουλή είπε πως θα στείλει επιστολή στον κ. Βούτση και θα του ζητήσει γραπτές απαντήσεις, κάνοντας λόγο για ανοχή της κυβέρνησης στις αναρχικές ομάδες των Εξαρχείων.

«Ουδέποτε είχαμε πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει θεσμικό εμπόδιο τις αποφάσεις του δικαστηρίου. Εδώ υπουργοί βγαίνουν και υβρίζουν ανοιχτά τους δικαστές. Πρωτοφανή πράγματα. Η διάκριση των εξουσιών έχει στον πυρήνα της την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», είπε επίσης ο Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα