Ελληνίδα 2η σε παγκόσμιο διαγωνισμό «sandwitch» – Έφτιαξε σάντουιτς με… φασολάδα

Το «εθνικό φαγητό» της Ελλάδας, η φασολάδα κατάφερε να «σκαρφαλώσει» στο βάθρο παγκόσμιου διαγωνισμού!

Πρόκειται για τον 11ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sandwich Délifrance, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Sandwich & Snack Show στο Παρίσι. Στο διαγωνισμό αυτό αναδείχθηκαν 3 νικητές, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε μια Ελληνίδα, η Καρολίνα Πλιάτσικα, η οποία χρησιμοποίησε ως κύριο συστατικό

του sandwitch τη… φασολάδα!

Οι όροι του διαγωνισμού προβλέπουν πως οι 10 σπουδαστές γαστρονομίας θα έπρεπε να φτιάξουν ένα sandwich που να βασίζεται στην παραδοσιακή κουζίνα της χώρας τους. Το αποτέλεσμα κρίθηκε από την γαστρονομία, τη ταχύτητα προετοιμασίας, τη διατροφική αξία και το κόστος του sandwich.

Η Καρολίνα Πλιάτσικα παρουσίασε ένα πρωτότυπο ελληνικό sandwich με την ονομασία «Αποδομημένη Φασολάδα». Το sandwich που δημιουργήθηκε με βάση ciabattina με σπόρους σουσαμιού, ηλίανθου, λιναριού και κινόα, συνδύασε ιδανικά τον πουρέ φασολιών και σέλινου με καπνιστή πέστροφα, σφαιροποιημένα τοματίνια και κουλί καρότου, συμπυκνώνοντας την παράδοση, τη γεύση, τις μνήμες και τη μοντέρνα αντίληψη της ελληνικής κουζίνας.

Σημειώνεται πως ο βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin Arnaud Donckele, που ήταν ανάμεσα στα μέλη της κριτικής επιτροπής,το χαρακτήρισε «ωδή στην ελληνική γαστρονομία» αλλά και ένα sandwich που θα ήθελε να υπάρχει στο εστιατόριό του.

Σχετικά με τα έπαθλα του διαγωνισμού, η πρώτη νικήτρια κέρδισε 15 ημέρες εκπαίδευσης αξίας 5.000€ στην Ecole de Boulangerie et Pâtisserie de Paris, στο Hotel Bayview Genève με τον 3άστερο chef Michel Roth και σε ένα κατάστημα Délifrance, ενώ η δεύτερη και η τρίτη νικήτρια κέρδισαν μαγειρικά σκεύη Mauviel αξίας 440€ και 340€ αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα