Έλληνας ευρωβουλευτής κατήγγειλε την Ελλάδα στην Κομισιόν για τα F-16

Αλλεργία στο να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας στο εξωτερικό έχουν πλέον στη ΝΔ, καθώς οι ευρωβουλευτές της, δε χάνουν ευκαιρία να καταγγείλουν την ελληνική κυβέρνηση προσπαθώντας να τη φέρουν σε δύσκολη θέση.

Σήμερα ήταν η σειρά του ευρωβουλευτή, Γιώργου Κύρτσου, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν, αναφορικά με τη νέα αύξηση του ελληνικού χρέους μέσω αμερικανικών εξοπλιστικών προγραμμάτων

ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στην ερώτησή του, μάλιστα, δε δίστασε να κατηγορήσει τους Ευρωπαίους πως σιωπούν για τη συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας για την αναβάθμιση του στόλου των F-16.

Διαβάστε παρακάτω την ερώτηση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Κομισιόν:

«Πως είναι δυνατόν να αναλαμβάνει πρόσθετες δανειακές υποχρεώσεις η ελληνική κυβέρνηση σε μία περίοδο κατά την οποία το ελληνικό δημόσιο χρέος θεωρείται υπέρογκο και συνεχίζεται στην Ε.Ε. η συζήτηση για τη μελλοντική αναδιάρθρωσή του και τον τρόπο επίτευξης της βιωσιμότητάς του. Πώς είναι δυνατόν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι άλλοι θεσμοί που εμπλέκονται στη διαχείριση του ελληνικού προγράμματος να παρεμβαίνουν για την επιβολή δημοσιονομικής πειθαρχίας μόλις εμφανιστεί κάποια πρόταση μείωσης κάποιου φόρου ή αύξησης κάποιας κοινωνικής παροχής με κόστος μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και να παρακολουθούν σιωπηλοί την κλιμάκωση της υπερχρέωσης του ελληνικού Δημοσίου, σε επίπεδο δισεκατομμυρίων, μέσω εξοπλιστικών προγραμμάτων σε όφελος της αμερικανικής βιομηχανίας και σε βάρος των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογούμενων;»

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που Ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν παίξει τους ρόλους που κάποτε έπαιζαν σε ταινίες (που θα δούμε σύντομα ξανά λόγω της εθνικής επετείου) ο Αρτέμης Μάτσας και ο Δήμος Σταρένιος

Keywords
Τυχαία Θέματα