Ελεγχόμενη έκρηξη έξω από το Α.Τ. Δάφνης – «Βλέπει» Επαναστατικό Αγώνα η αστυνομία

Εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί σε πάρκο το οποίο βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης στην οδό Λυσίππου, εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας τα ξημερώματα.

Ειδικότερα, άγνωστος τηλεφώνησε στις 02:50 στο κέντρο της ‘Αμεσης Δράσης και είπε: «Σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός στο πάρκο που βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης. Προσοχή. Δεν είναι φάρσα».

Αμέσως μετά, αστυνομικοί

πήγαν στο πάρκο και είδαν ένα τσαντάκι μέσα στο οποίο υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός. Απέκλεισαν την περιοχή, ενώ άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών τον εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη και διαπίστωσαν ότι αποτελείτο, μεταξύ άλλων, από χειροβομβίδα, πυροκροτητή και χρονοδιακόπτη.

Σύμφωνα με τη «Real», ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση προσέθεσε πριν κλείσει το τηλέφωνο: «Είναι για τον Λάμπρο».

Η Αντιτρομοκρατική πιθανολογεί ότι πίσω από την «επιχείρηση» τοποθέτησης της βόμβας κρύβεται η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», στην οποία ανήκε και ο Λάμπρος Φούντας που σκοτώθηκε κατά τη συμπλοκή με αστυνομικούς στην περιοχή της Δάφνης.

Να σημειωθεί ότι ως αρχηγικά στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης θεωρούνται οι κρατούμενοι και ζευγάρι στη ζωή, Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κάμερα που υπήρχε πίσω από το ΑΤ Δάφνης, κοντά στο σημείο που τοποθετήθηκε η βόμβα, έχει καταγράψει τον μοναδικό βομβιστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα