Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη του τρομοκρατικού στο Λονδίνο – 22 οι τραυματίες

Έκρηξη από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό22 οι επιβεβαιωμένοι τραυματίεςΔεν βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή των τραυματιώνΑσύλληπτος παραμένει ο δράστηςΤαυτοποιήθηκε ένας ύποπτοςΚαταδικάζει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 10.20 (ώρα Ελλάδας) από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε βαγόνι στον σταθμό Parsons Green του μετρό στο νοτιοδυτικό

Λονδίνο.

URGENT: London’s Met Police have no comment on reports of explosion on tube train, aware of ‘incident’ at Parsons Green tube station. pic.twitter.com/mM7I3nivSi

Keith Walker (@KeithWalkerNews) 15 Σεπτεμβρίου 2017

Από την έκρηξη αρκετοί άνθρωποι υπέστησαν εγκαύματα στο πρόσωπο, ενώ άλλοι τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια του πανικού που επικράτησε και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από το σημείο.

Η έκρηξη πραγματοποιήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος όμως δεν εξερράγη κανονικά.

Η κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί ανάμεσα στους σταθμούς Earls Court και Wimbledon.

Η αστυνομία του Λονδίνου βρίσκεται επί ποδός και έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Βόμβα χρησιμοποιήθηκε για την έκρηξη στο μετρό

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι μια βόμβα χρησιμοποιήθηκε για την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί στο μετρό του Λονδίνου και η οποία χαρακτηρίστηκε “τρομοκρατική” από τις αρμόδιες αρχές.

Μάλιστα, το BBC μετέδωσε ότι ο μηχανισμός έφερε χρονοδιακόπτη, δηλαδή επρόκειτο για ωρολογιακή βόμβα.

Τέλος, έγινε έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή του Parsons Green.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει αυξημένη παρουσία αστυνομικών στους δρόμους της πρωτεύουσας και στο δίκτυο μαζικών μεταφορών.

Πληροφορίες για δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό και οπλισμένο άνδρα

Σύμφωνα με τη βρετανική ιστοσελίδα “Sun”, υπάρχουν πληροφορίες για έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι, ο οποίος διαφεύγει και για έναν δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό τον οποίο κλήθηκε να εξουδετερώσει.

Οι εν λόγω πληροφορίες, ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη.

22 οι επιβεβαιωμένοι τραυματίες

Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι 22 άνθρωποι διακομίστηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο, αλλά τα τραύματά τους δεν είναι απειλητικά για τη ζωή τους ούτε πολύ σοβαρά.

Ποδοπάτημα από τον πανικό

Εξαιτίας του πανικού που επικράτησε πολλοί επιβάτες ποδοπατήθηκαν μέσα στον σταθμό, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

«Είμαι ασφαλής, έτρεξα να σώσω τη ζωή μου στον σταθμό Parsons Green – πολλοί ποδοπατήθηκαν και τραυματίστηκαν. Δεν είμαι σίγουρη πώς συνέβη, γίνεται λόγος για φωτιά και έκρηξη».

There are reports on an explosion on the District Line underground train at Parsons Green in south west #London
Explosion in Londoner U-Bahn pic.twitter.com/yai3xqZ5j2

— Hossein Madadi (@HosseinMadadiH) 15 Σεπτεμβρίου 2017

Μία γυναίκα στον σταθμό Parsons Green του Λονδίνου δήλωσε στο Reuters ότι τραυματίσθηκε στο ποδοπάτημα που ακολούθησε την έκρηξη.

#BreakingNews
Eksplozja na Parsons Green Station w Londynie. #London #England pic.twitter.com/AP875uobRk

— Avanti News (@Avanti__News) 15 Σεπτεμβρίου 2017

Ταυτοποιήθηκε ένας ύποπτος

Στην ταυτοποίηση ενός υπόπτου που φέρεται να εμπλέκεται στην βομβιστική επίθεση που συγκλόνισε το πρωί της Παρασκευής τον σταθμό Πάρσονς Γκριν στο μετρό του Λονδίνου, προχώρησαν οι βρετανικές Αρχές.

Σύμφωνα με το Sky News, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ύποπτο με τη βοήθεια των βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, έγραψε στο Twitter ο ρεπόρτερ του καναλιού Μαρκ Γουάιτ.

Καταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ

Την έντονη και πλήρη καταδίκη του εκφράζει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Με ανάρτησή του στο twiter, το υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζει αλληλεγγύη προς τους Βρετανούς και την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Καταδικάζουμε έντονα τη σημερινή επίθεση στον υπόγειο του Λονδίνου και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τους Βρετανούς και την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου”.

Ο Τραμπ ζήτησε περισσότερο “δραστικά” μέτρα

Κάποιες ώρες μετά ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε -πού αλλού; στο twitter- την καταδίκη του για το τρομοκρατικό, ζητώντας τη λήψη αυστηρότερων μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα