Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού έξω από τον Αγ. Διονύσιο στο Κολωνάκι – Δύο τραυματίες

Συναγερμός στο κέντρο της ΑθήναςΗ έκρηξη σημειώθηκε έξω από τον Άγιο Διονύσιο, στη διασταύρωση των οδών Λυκαβηττού και ΣκουφάΑπό την έκρηξη τραυματίστηκε ένας αστυνομικός ο νεωκόρος του ΝαούΑνησυχία προκαλεί στην Αστυνομία το γεγονός ότι της έκρηξης δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημαΣτο σημείο
έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 7 το πρωί της Πέμπτης στο Κολωνάκι στη διασταύρωση των οδών Λυκαβηττού και Σκουφά.

Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από τον Άγιο Διονύσιο και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του ναού.

Πώς σημειώθηκε η έκρηξη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την ώρα που ο νεωκόρος πήγε να ανοίξει τον ιερό ναό και είδε ένα ύποπτο κουτί και κάλεσε την αστυνομία.

Πριν φτάσουν οι αστυνομικοί, ο νεωκόρος μετέφερε το μεταλλικό κουτί σε ένα παρτέρι. Σε λίγα λεπτά στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και μόλις είπαν στο νεωκόρο να απομακρυνθεί, σημειώθηκε η έκρηξη

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη, ενώ ελαφρά έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο ο νεωκόρος της εκκλησίας.

Ο νεωκόρος λίγο μετά τις 10 το πρωί, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου και νοσηλευόταν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι.

Αποκλεισμένη είναι η οδός Σκουφά, οι δρόμοι γύρω από την εκκλησία, καθώς και η οδός Τσακάλωφ και οι κάθετοι δρόμοι που οδηγούν στον Ιερό Ναό. Στη Σόλωνος διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανησυχία προκαλεί στην Αστυνομία το γεγονός ότι της έκρηξης δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, «έγινε αυτό που φοβόμασταν τόσο καιρό». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε είτε είχε ειδοποιηθεί από κάποιον άνθρωπο της εκκλησίας, είτε περνούσε τυχαία από την περιοχή, ενώ όπως είπε το πιο πιθανό σενάριο είναι πως ο νεωκόρος μετακίνησε τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Όπως τόνισαν στο ΑΠΕΜΠΕ αστυνομικές πηγές, έγινε τηλεφώνημα από νεωκόρο του ναού στην Άμεση Δράση για ύποπτη κούτα που βρισκόταν έξω από την εκκλησία.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα στην κούτα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομιστεί στο 401 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Keywords
Τυχαία Θέματα