Εκδηλώσεις μνήμης για τους Εβραίους της Ρόδου και της Κω

Δυο εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των Ημερών Μνήμης για τον εκτοπισμό των Εβραίων της Ρόδου και της Κω, έχει προγραμματίσει η Ισραηλιτική κοινότητα Ρόδου.

Το Σάββατο, 23 Ιουλίου, στις 21:00, το συγκρότημα παραδοσιακών χορών του Δήμου της Χάιφα, θα παρουσιάσει, σε μία μοναδική παράσταση, στο θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη», έργα του ρεπερτορίου του, ένα επιτυχημένο συνδυασμό της μοναδικής λαογραφίας των κοινοτήτων της περιοχής, μαζί με χαρακτηριστικά του σύγχρονου

ισραηλινού χορού.

Το χορευτικό συγκρότημα «Halleluya Dance Group», θα χορέψει χορογραφίες του χορογράφου Μπάρυ Άβινταν (Barry Avidan). Την καλλιτεχνική διεύθυνση της ομάδας έχει η Ζαχάβα Ταμπέρο (Zahava Tabero).

Την Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016, στις 21:00, στο θερινό κινηματογράφο «Ρόδον» θα προβληθεί η πολυβραβευμένη ταινία «Ο γιος του Σαούλ», του Λάζλο Νέμες, που απέσπασε το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ των Καννών (2015) και το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας (2016), ενώ έχει κερδίσει δεκάδες άλλες διακρίσεις, σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα