Εισαγγελική έρευνα για διασπορά ψευδών ειδήσεων για τα περί χολέρας στο «Έλενα»

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ΠρωτοδικώνΑφορμή για την παρέμβαση του εισαγγελέα, το έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ που διαψεύδει το περιστατικό με το κρούσμα

Τη δικαστική οδό παίρνει η περιβόητη υπόθεση σχετικά με το υποτιθέμενο κρούσμα χολέρας σε υπόγειο του νοσοκομείου «Έλενα», καθώς ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Η παρέμβαση του εισαγγελέα είχε αφορμή το έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ

που διαψεύδει το περιστατικό. Η εντολή του εισαγγελέα είναι να ερευνηθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Δείτε επίσης: Ανιχνεύθηκε χολέρα στο υπόγειο του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου»

Η εν λόγω ιστορία ξεκίνησε με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, σύμφωνα με την οποία το υποτιθέμενο κρούσμα, ανιχνεύθηκε στα πρώτα δείγματα νερού από το υπόγειο αποθήκης τροφίμων του νοσοκομείου.

Δείτε επίσης: Δεν υπάρχει χολέρα στο «Έλενα Βενιζέλου», απαντά το ΚΕΕΛΠΝΟ

Ωστόσο, το ΚΕΕΛΠΝΟ διέψευσε κατηγορηματικά την ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα του, δεν τεκμηριώνεται η εμφάνιση χολέρας.

Δείτε επίσης: Μύδροι Πολάκη κατά προέδρου ΠΟΕΔΗΝ – «Σ’ έχει πιάσει χολέρα, πανούκλα»

Στην περιβόητη υπόθεση, η οποία τελικά εξελίχθηκε σε ένα ακόμη περιστατικό «fake news», αναφέρθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με τον Παύλο Πολάκη να καταφέρεται κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, αποδίδοντας τις καταγγελίες του στα συντεχνιακά του συμφέροντα. «Χολέρα, πανούκλα, σφαή και τραμουντάνα σ’ έχει πιάσει Γιαννάκο που χάνεις την πλειοψηφία», είπε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Δείτε επίσης: «Απασφάλισε» ο Πολάκης για τα περί «χολέρας» σε νοσοκομείο

Χθες, Πέμπτη ο κ. Πολάκης επανήλθε στο ζήτημα κάνοντας λόγο για χυδαιότητα, πολιτική αλητεία και προσπάθεια για δημιουργία ανασφάλειας στους πολίτες, προαναγγέλοντας πως η υπόθεση διασποράς ψευδών ειδήσεων θα αντιμετωπιστεί με «κάθε νόμιμο τρόπο».

Δείτε επίσης: «Μύδροι» Πολάκη: Βάλτε την ΠΟΕΔΗΝ να βρει πανούκλα

Στην υπόθεση αναφέρθηκε και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στη Βουλή, υπογραμμίζοντας πως «αν ένας τηλεθεατής παρακολουθούσε ένα συγκεκριμένο κανάλι θα νόμιζε ότι δεν υπήρχε επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και ότι η χώρα βρίσκεται σε ύφεση και μάλιστα με επιδημία χολέρας».

Δείτε επίσης: «Η χώρα βρίσκεται σε ύφεση και υπάρχει επιδημία χολέρας» (video)

Α.Κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα