Είναι μόλις 5 ετών και κατακτά το ένα βραβείο μετά το άλλο στο πιάνο (εικόνες – video)

Το όνομά του είναι Στέλιος Κερασίδης, είναι μόλις πέντε ετών και ήδη το βιογραφικό του «ζυγίζει» αρκετά, καθώς το ταλέντο του στο πιάνο τον οδηγεί από επιτυχία σε επιτυχία, από την ημέρα που έδωσε το πρώτο του κονσέρτο στην ηλικία των τριών ετών.

Ο μικρός Στέλιος, λοιπόν, πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας και κατάφερε να κάνει το όνομά του γνωστό κι εκτός χώρας, καθώς σάρωσε στον παγκόσμιο διαγωνισμό πιάνου «Citta Di Spoleto» στην Ιταλία, κατακτώντας το πρώτο βραβείο και με βαθμολογία 100/100.

Φυσικά,

δεν θα μπορούσε να είχε γίνει κάτι διαφορετικό στον παγκόσμιο διαγωνισμό, κρίνοντας τουλάχιστον από το γεγονός ότι ο μικρός Στέλιος, όταν ήταν τριών ετών έγινε ο νεότερος πιανίστας που κατάφερε να κερδίσει με την υψηλότερη βαθμολογία, δύο ιστορικούς μουσικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα (Χ.Ο.Ν. και ΦΙΛΩΝ).

Αυτή την περίοδο παρακολουθεί μαθήματα από τον πατέρα του Φώτη Κερασίδη αλλά και από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εκπαιδευτικό και καθηγήτρια πιάνου, Αγαθή Λεϊμονή.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα παρακολουθήσετε τον σπουδαίο Στέλιο να εκτελεί Bach (δεύτερη κίνηση) με την ορχήστρα sinfonietta της Αθήνας και τον διάσημο έλληνα μαέστρο Γιώργο Αραβίδη. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 9ης Διεθνούς Ακαδημίας Πιάνου στον Πόρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα