Εγκρίθηκε το αίτημα εξέτασης της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα από έλληνα ιατροδικαστή (εικόνα – video)

Ο έλληνας ιατροδικαστής αναμένεται να φτάσει στην Αλβανία από την Κοζάνη μέχρι το βράδυ της ΤρίτηςΑρχικά, οι αλβανικές αρχές αρνούνταν να δώσουν την άδεια επικαλούμενες γραφειοκρατικούς λόγουςΣημαντικό ρόλο στην αλλαγή της απόφασης των αλβανικών αρχών έπαιξαν και οι διπλωματικές πιέσεις και μεσολάβηση του ελληνικού προξενείου«Τον έσυραν 70 με 80 μέτρα και στη συνέχεια του έδωσαν τη χαριστική βολή»«Επίτηδες εκτέλεσαν τον γιο μου»Στη δημοσιότητα το όπλο του Κατσίφα

Παρά την αρχική απόρριψη εγκρίθηκε τελικά από

τις αλβανικές αρχές το αίτημα εξέτασης της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα και από έλληνα ιατροδικαστή, μετά από τις πιέσεις που ασκήθηκαν τις τελευταίες ώρες.

Αναλυτικότερα, ο έλληνας ιατροδικαστής αναμένεται να φτάσει στην Αλβανία από την Κοζάνη μέχρι το βράδυ της Τρίτης για να ξεκινήσει το έργο του.

Όπως εξήγησε και η μητέρα του 35χρονου μιλώντας στο ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, οι αλβανικές αρχές έδιναν στην οικογένεια από την πρώτη ημέρα τη σορό του γιου τους. Ωστόσο, η οικογένεια δεν προχώρησε στην κηδεία και στην ταφή καθώς επιθυμεί να εξετάσει τη σορό του γιου τους έλληνας ιατροδικαστής.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια ζητούσε εξαρχής να πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη και από έλληνα ιατροδικαστή αλλά οι αλβανικές αρχές αρνούνταν να δώσουν την άδεια επικαλούμενες γραφειοκρατικούς λόγους. Σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της απόφασης των αλβανικών αρχών έπαιξαν και οι διπλωματικές πιέσεις και μεσολάβηση του ελληνικού προξενείου.

«Τον έσυραν 70 με 80 μέτρα και στη συνέχεια του έδωσαν τη χαριστική βολή»

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γιατρός και φίλος του Κωνσταντίνου Κατσίφα Παντελής Πάπιστας, περιέγραψε τις συνθήκες θανάτου όπως αυτές διαπιστώθηκαν στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός.

Ο κ. Πάπιστας τόνισε μεταξύ άλλων ότι έσυραν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα 70 με 80 μέτρα και στη συνέχεια του έδωσαν τη χαριστική βολή: «Βρήκαμε μια μεγάλη λίμνη αίματος με αίμα ζωηρά κόκκινο που σημαίνει ότι ο Κωνσταντίνος ζούσε όταν τον έσυραν σε αυτήν την απόσταση» δήλωσε.

Αναφερόμενες στις μέρες που προηγήθηκαν, ο κ. Πάπιστας είπε ότι η αλβανική αστυνομία είχε φροντίσει να υπάρχει μια εσωτερική ένταση στον Κωνσταντίνο. Όταν ξεκίνησε ο σημαιοστολισμός τον είχαν στοχοποιήσει και τον προειδοποιούσαν ότι θα κατεβάσουν τις σημαίες.

«Επίτηδες εκτέλεσαν τον γιο μου»

«Επίτηδες εκτέλεσαν τον γιο μου», δήλωσε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η μητέρα του 35χρονου ομογενούς.

«Έχουν μίσος για τον ελληνισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως το παιδί της δεν φοβόταν. Επεσήμανε ότι η ίδια τον είχε προειδοποιήσει αρκετές φορές για τον κίνδυνο που διέτρεχε η ζωή του. «Εδώ – του έλεγα – υπάρχουν αρπακτικά», δήλωσε η κ. Κατσίφα.

Στη δημοσιότητα το όπλο του Κατσίφα

Στη δημοσιότητα δόθηκε φωτογραφία με το όπλο που είχε ο έλληνας ομογενής κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με την αλβανική αστυνομία.

Το syri.net έδωσε τη φωτογραφία από το σημείο που έπεσε νεκρός ο 35χρονος. Το όπλο του Κατσίφα είναι ένα τροποποιημένο καλάσνικοφ, εξοπλισμένο με διόπτρα.

Βίντεο ντοκουμέντο

Το αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι Report TV έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο ντοκουμέντο από την αρχή του περιστατικού, που προκάλεσε τον θάνατο του 35χρονου.

Στα πλάνα, φαίνεται ο 35χρονος να κρατά στα χέρια του ένα όπλο και να πυροβολεί -σύμφωνα με την αλβανική τηλεόραση- αρχικά προς το περιπολικό και στη συνέχεια να συνεχίζει να πυροβολεί τρέχοντας στον δρόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα