Εγκρίθηκε από το Eurogroup η συμφωνία για την τρίτη αξιολόγηση

Η συζήτηση ήταν πολύ σύντομη μεταξύ των ΥΠΟΙΚ της ΕυρωζώνηςΘετικά μηνύματα Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ

Εγκρίθηκε από το Eurogroup η συμφωνία σε υπηρεσιακό επίπεδο (Staff level agreement) για την τρίτη αξιολόγηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Δείτε επίσης: Έκλεισε η συμφωνία με τους Θεσμούς σε τεχνικό επίπεδο

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η συζήτηση ήταν πολύ σύντομη και ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το Σάββατο στην Αθήνα

μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών.

Θετικά μηνύματα Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ

Δείτε επίσης: Ενθαρρυντικό μήνυμα Μοσκοβισί για την ελληνική οικονομία πριν το Eurogroup

Η θετική ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος θα είναι μεταξύ των βασικών καθηκόντων του νέου προέδρου του Eurogroup, δήλωσε σήμερα ο επίτροπος Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα, αισιόδοξα μηνύματα έστειλαν τόσο ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, όσο και ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, για την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Θεσμών.

Αναλυτικότερα, ο ευρωπαίος επίτροπος χαρακτήρισε ως «ενθαρρυντικό μήνυμα» την επίτευξη συμφωνίας σε υπηρεσιακό επίπεδο για την έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης αλλά και την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

Με τη σειρά του, την ικανοποίησή του για την έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα σε τεχνικό επίπεδο εξέφρασε ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας, σήμερα στις Βρυξέλλες.

«Είναι εξαιρετικό» που επετεύχθη συμφωνία εγκαίρως, σχολίασε ο κ. Ντάισελμπλουμ. Κάτι το οποίο δείχνει ότι «όλες οι πλευρές εργάστηκαν σκληρά και με αφοσίωση για να συμβεί» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα