Έφτασε στην Αθήνα το Άγιο Φως – Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή Του

Λίγο μετά τις 20:00 αφίχθη στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Άγιο Φως, το οποίο μετέφερε το αεροσκάφος μαζί με την αποστολή της ελληνικής πολιτείας από τα Ιεροσόλυμα.

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός πραγματοποιήθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τιμές αρχηγού κράτους.

Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στην Αθήνα από αποστολή, της οποίας προΐσταται ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης,

ενώ στην αποστολή συμμετείχε και η Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Στην υποδοχή του Αγίου Φωτός την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Σε κλίμα συγκίνησης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός παρέδωσε το Ανέσπερο Φως στον επιχώριο μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο και στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, παρουσία πλήθους πιστών που το υποδέχθηκαν θερμά, εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του ΓΕΕΘΑ, κοριτσιών από το Λύκειο Ελληνίδων, προσκόπων και πολιτιστικών συλλόγων.

«Το Άγιο Φως φέρει τη χάρη της Αναστάσεως σε όλον τον κόσμο και στην πατρίδα μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός, ενώ ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας, Θεολόγος, ευχήθηκε «το Άγιο Φως να φωτίσει, να νοηματοδοτήσει τη ζωή όλων μας».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, δήλωσε:

«Είχα τη χαρά, αλλά και την τιμή με την ελληνική αντιπροσωπεία να μεταφέρουμε από τους Αγίους Τόπους για άλλη μία φορά το Ανέσπερο Φως στην πατρίδα μας. Το Φως που μεταδίδει σε όλη την Οικουμένη, ανεξάρτητα από εθνικότητα και φυλή, τη χαρά της Ανάστασης και μεταλαμπαδεύει το μήνυμα της ζωής, της ειρήνης και της αγάπης, της εξόδου στο φως της ελπίδας από την επικράτεια της απελπισίας. Της αλληλεγγύης και της βοήθειας σε όσους έχουν ανοιχτές πληγές από τους πολέμους και τη φτώχεια. Οι Έλληνες στην παρούσα συγκυρία, με συγκίνηση και ευλάβεια, αναγνωρίζουμε στο Άγιο Φως την έμπνευση και την ενδυνάμωση για τη δημιουργική μας πορεία».

Επιπρόσθετα, ευχήθηκε «Στις δύσκολες μέρες που βιώνει η πατρίδα μας, το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης ας γίνει πηγή δύναμης, πίστης, προσωπικής δημιουργίας και συλλογικής προκοπής ενός καινούριου κόσμου, ενός κόσμου ειρηνικού, πλημμυρισμένου από Αγάπη και Ευτυχία. Σε όλες και όλους υγεία, οικογενειακή ευτυχία και προκοπή. Χρόνια Πολλά».

Ακολούθως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δήλωσε: «Εύχομαι, αυτόν τον χρόνο, στη δύσκολη περίοδο που πέρασε η Ελλάδα, το Ανέσπερο Φως να είναι αυτό που θα φέρει και τη λύτρωση της πατρίδας μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας το υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουμε την Υπεραγία Θεοτόκο, την Υπέρμαχο στρατηγό προστάτη μας, με τους προστάτες αγίους, τους Ταξιάρχες για την Πολεμική Αεροπορία, το Άγιο Γεώργιο για το Πεζικό, την Αγία Βαρβάρα και τον Άγιο Νικόλαο για το Πολεμικό Ναυτικό. Με σεβασμό και τιμή».

Αμέσως μετά το Άγιο Φως θ’ αναχωρήσει με αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air σε 17 προορισμούς, σε Αιγαίο, Ιόνιο, Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις, αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός προς Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Χίο, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο.

Παράλληλα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθεί και με τις προγραμματισμένες πτήσεις προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Ιωάννινα.

Keywords
Τυχαία Θέματα