Επεισόδια μετά το τέλος των πορειών στη μνήμη του Φύσσα – Πέντε τραυματίες (εικόνες – video)

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και ΑγρίνιοΠέντε τραυματίες στο ΚερατσίνιΔύο προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αντιστάσεως στη Δραπετσώνα.

Ομάδες

αγνώστων άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Πέντε άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Τραυματίες είναι δύο πολίτες και τα τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του ΑΝΤ1, ένας δημοσιογράφος και 2 τεχνικοί.

Ο ένας πολίτης δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι ενώ ο άλλος ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς έξω από κατάστημα Καφέ στο οποίο προξένησαν φθορές.

Ο δημοσιογράφος και οι τεχνικοί ξυλοκοπήθηκαν επίσης από ομάδα περίπου 15 ατόμων και μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομεία.

Οι νεαροί προξένησαν φθορές στο Δημαρχείο Κερατσινίου όπου έσπασαν την πόρτα του ληξιαρχείου ενώ έβγαλαν στο δρόμο καρότσια από σούπερ μάρκετ με τα οποία έστησαν οδοφράγματα .

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να τους διαλύσει ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές.
Αυτή την στιγμή, σύμφωνα με την Αστυνομία , επικρατεί ηρεμία στην περιοχή ενώ συνεχίζεται κανονικά η συναυλία στην μνήμη του Π. Φύσσα.

Ένταση σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Στιγμές έντασης σημειώθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Ομάδες αντιεξιουσιαστών προκάλεσαν ζημιές στο κέντρο της Πάτρας μετά το τέλος της πορείας στην οποία συμμετείχαν περίπου 400 άτομα. Οι νεαροί πέταξαν μπογιές και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στην Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με το Dete.gr, ομάδα διαδηλωτών φώναζαν συνθήματα κατά του φασισμού και ζητούσαν το κλείσιμο όλων των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική.

Στη Θεσσαλονίκη μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς πραγματοποίησαν πορεία από την Καμάρα.

Δύο άτομα προσήχθησαν και εξετάζεται η συμμετοχή τους στα – περιορισμένης έκτασης – επεισόδια .

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι στη διάρκεια των ίδιων επεισοδίων και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί ζημιές στις βιτρίνες δύο κεντρικών καταστημάτων και σε κάδο απορριμμάτων που παραδόθηκε στις φλόγες.

Όπως αναφέρει το Thestival.gr, η πορεία έφτασε στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Σαλαμίνος. Εκεί είχαν παραταχθεί κλούβες της Αστυνομίας προκειμένου οι διαδηλωτές να μην φτάσουν ως τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Μολότοφ σε… μπαλκόνι στο Αγρίνιο

Στιγμές έντασης σημειώθηκαν και στο Αγρίνιο.

Σύμφωνα με το Agrioniotimes.gr, κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ εναντίον των αστυνομικών. Ωστόσο, μία μολότοφ κατέληξε σε μπαλκόνι σπιτιού και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής.

Ακόμα, φωτιά έπιασαν και κάδοι απορριμμάτων, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απωθήσει τους κουκουλοφόρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα