Δραγασακης: Η ανάπτυξη δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική

Τις προοπτικές ενίσχυσης των διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Σλοβακίας συζήτησαν ο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και η πρέσβης της Δημοκρατίας της Σλοβακίας στην Αθήνα, Ιβέτα Ιρίτσοβα, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα Τετάρτη.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του γραφείου του αντιπροέδρου, η πρέσβης της Σλοβακίας έδειξε ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες

που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για την επιτάχυνση της ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο κ. Δραγασάκης ενημερώνοντας την κ. Ιρίτσοβα, τόνισε ότι στη νέα φάση για την οικονομία, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ανάδειξη ενός νέου υποδείγματος Δίκαιης και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος η ανάπτυξη είναι όχι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική διαδικασία, η οποία προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή όλων.

Υπό αυτό ακριβώς το πρίσμα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε ειδική αναφορά στα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια και στις σημαντικές δυνατότητες που προκύπτουν για τη δημιουργία παραγωγικών συμπλεγμάτων σε περιφερειακό επίπεδο.

Ο Γιάννης Δραγασάκης και η Ιβέτα Ιρίτσοβα συζήτησαν επίσης την ενίσχυση των επενδυτικών κινήτρων, με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα