Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ο ηθικός αυτουργός ίσως βρισκόταν έξω από το γραφείο

Ανατροπή φαίνεται πώς υπάρχει στα δεδομένα της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπολου, μετά από την κατάθεση του 32χρονου συνεργάτη του.

Συγκεκριμένα, τετ α τετ με τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου φαίνεται να είχε ένας από τους δράστες, καθώς έφυγε για κάποια λεπτά από το γραφείο του ποινικολόγου.

Η αποχώρηση του δράστη από το γραφείο που προκαλεί ερωτηματικά

Ο συνεργάτης του άτυχου ποινικολόγου και μάρτυρας του εγκλήματος κατέθεσε ότι στην αρχή της συνάντησης, ο ένας από τους δύο άνδρες βγήκε από τη δικηγορική εταιρεία

και επέστρεψε μερικά λεπτά αργότερα.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου 20 λεπτά, υπήρξαν 3-4 μετακινήσεις των δραστών, όπως και του θύματος και του συνεργάτη του μέσα στο χώρο του γραφείου για διάφορους λόγους.

Η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο ο δράστης να βγήκε από το γραφείο για να έχει επικοινωνία με κάποιον, ο οποίος πιθανότατα να να βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Εάν Δοπυπήρχε τρίτο πρόσωπο σε κοντινή απόσταση από το γραφείο, τότε το άτομο αυτό κατείχε ηγετική θέση στο σχέδιο δολοφονίας.

Στο «μικροσκόπιο» της αστυνομίας βρίσκονται όλα αυτά τα ενδεχόμενα

Τι κρύβει η απομόνωση του συνεργάτη

Ο 32χρονος αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι κάποια στιγμή, όταν είχε βγει για λίγο από το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και πήγε στο δικό του, ένας από τους δράστες τον ακολούθησε και αφού του έβγαλε όπλο του είπε να μείνει στο γραφείο του και να μην πάει ξανά στο γραφείο του δικηγόρου, στο οποίο είχε μείνει ο άλλος δράστης, επίσης με όπλο.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δεύτερος δράστης που έμεινε μαζί με τον ποινικολόγο να ήθελε να εκφράσει τον πραγματικό λόγο της επίσκεψής τους στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, γι αυτό και απομάκρυνε τον συνεργάτη του από το γραφείο.

Η πρόφαση του ραντεβού

Οι δράστες επικαλέστηκαν αρχικά και ως αφορμή για να βρεθούν με τον 52χρονο δικηγόρο, μια δήθεν υπόθεσή τους για έναν συγγενή τους και έκλεισαν ραντεβού με το θύμα, τηλεφωνώντας στον ίδιο από κινητό τηλέφωνο το πρωί της ίδιας ημέρας με την δολοφονία.

Keywords
Τυχαία Θέματα