Διορθωτικός ανασχηματισμός – Τι αλλάζει στο υπουργικό συμβούλιο

Δεν μετακινείται ο Νίκος Παππάς από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και ΕνημέρωσηςΗ ΝΔ κρατά στη θέση του τον Παναγιώτη ΚουρουμπλήΟ Αλέξης Χαρίτσης πιθανότερος αντικαταστάτης του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Μετά τις παραιτήσεις της Ράνιας Αντωνοπούλου και του Δημήτρη Παπαδημητρίου η κυβέρνηση οδηγείται σε έναν μικρό και διορθωτικό ανασχηματισμό. Στην πραγματικότητα ο Αλέξης Τσίπρας

πρέπει να καλύψει τρεις θέσεις. Αυτή του υπουργού Οικονομίας, της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, αλλά και του υφυπουργού Παιδείας (μετά την παραίτηση του Κώστα Ζουράρι από τις 14 Ιανουαρίου).

Στο πλαίσιο του μίνι ανασχηματισμού θα υπάρξει αλλαγή, εκτός σοβαρού απρόοπτου και στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με τον Δημήτρη Βίτσα ν’ αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γιάννη Μουζάλα.

Τόσο για τρεις πρώτες θέσεις, όσο και γι’ αυτή του κ. Μουζάλα, αλλά και για άλλες, γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά ονόματα τις τελευταίες ώρες, κάποια εκ των οποίων δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Για παράδειγμα, αποκλείεται το σενάριο μετακίνησης του Νίκου Παππά, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά που δεν θέλει ν’ αφήσει στη μέση στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ενώ απίθανη είναι και η μετακίνηση της Θεανώς Φωτίου, της οποίας το όνομα επίσης γράφτηκε, από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σε ό,τι αφορά στη θέση του υπουργού Οικονομίας νικητής στην άτυπη «κούρσα» μεταξύ του Αλέξη Χαρίτση και του Στέργιου Πιτσιόρλα, οι οποίοι συγκέντρωσαν από την πρώτη στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες, φαίνεται να κερδίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, χωρίς ωστόσο να θεωρείται ακόμα κάτι σίγουρο.

Αρκετά απίθανο είναι το σενάριο να μετακινηθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, τον οποίο ουσιαστικά κράτησε στη θέση του η Νέα Δημοκρατία μετά την πρόταση συγκρότησης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Τέλος, έχουν ακουστεί επίσης τα ονόματα της Ράνιας Σβίγγου, Πάνου Ρήγα και Κώστα Ζαχαριάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα