Διώκεται για κακούργημα ο Γκαγκάτσης – Μπόνους στον Ρεχάγκελ τα χρήματα των πυρόπληκτων

Για το αδίκημα της απιστίας διώκεται από την Εισαγγελία, σε βαθμό κακουργήματος, ο πρώην επικεφαλής της ΕΠΟ και νυν γενικός διευθυντής της Super League, Βασίλης Γκαγκάτσης, για την υπόθεση του μεγάλου χρηματικού ποσού της UEFA που προοριζόταν για την ενίσχυση πυρόπληκτων περιοχών μετά τις πυρκαγιές στην Ηλεία του 2007. Η κατηγορία απαγγέλθηκε βάσει των διατάξεων του νόμου περί διαφθοράς

και ήδη η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή Διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, η δικογραφία που σχηματίστηκε πριν από επτά χρόνια, αφορά την οικονομική ενίσχυση, ύψους ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων, που είχε σταλεί στην ΕΠΟ από τον Μισέλ Πλατινί και την UEFA ως ενίσχυση για τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας.

Τα χρήματα που σύμφωνα με τους δωρητές αφορούσαν την ανακατασκευή καμένου σταδίου στις πληγείσες περιοχές αλλά δεν παραδόθηκαν ποτέ στους δικαιούχους. Αντίθετα, όπως αναφέρεται στα στοιχεία της έρευνας που διενεργήθηκε από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, κατέληξαν σε λογαριασμό του πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Ότο Ρεχάγκελ, ως μπόνους.

Στο εισαγγελικό πόρισμα που έχει συνταχθεί για την υπόθεση επισημαίνεται πως δεν υπήρχε καμία συμβατική υποχρέωση που να δικαιολογεί την κατάθεση του ποσού αυτού στον γερμανό προπονητή.

Η υπόθεση είχε φτάσει στη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελία που υπέβαλε Ελληνοαμερικανός, με καταγωγή από τις πυρόπληκτες περιοχές, ο οποίος τόνιζε πως τα χρήματα της UEFA δεν κατέληξαν ποτέ σε εκείνους για τους οποίους είχαν χορηγηθεί.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα