Δίνει 30 εκατ. δολάρια για να «ρίξει» τον Τραμπ ο δισεκατομμυριούχος, Τομ Στάγιερ

Έτοιμος να επενδύσει 30 εκατομμύρια σε διαφημίσεις ζητώντας την παραπομπή και την καθαίρεση του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, είναι ο δισεκατομμυριούχος, Τομ Στάγιερ, που τάσσεται στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

Με το ποσό αυτό αυτά σκοπεύει να βοηθήσει τους υποψηφίους του κόμματος να ανακτήσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο.

Ο Στάγιερ υπογράμμισε

ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος φέτος. Δεν διευκρίνισε όμως ποιες είναι οι προθέσεις του για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Παράλληλα, θα εντείνει την εκστρατεία του για την καθαίρεση του Τραμπ. Το αίτημα έχει ήδη υπογραφεί από περισσότερους από 4 εκατομμύρια ανθρώπους.

“Ο στόχος μου είναι να καθαιρέσω τον Ντόναλντ Τραμπ”, είπε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου θα ανανεωθούν όλες οι έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων και το ένα τρίτο εκείνων της Γερουσίας. Και τα δύο Σώματα σήμερα ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους. Οι Δημοκρατικοί ελπίζουν ότι θα κερδίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή, όμως στη Γερουσία τα πράγματα είναι πιο δύσκολα: τις περισσότερες από τις έδρες που θα ανανεωθούν σήμερα τις κατέχουν Δημοκρατικοί προερχόμενοι από συντηρητικές Πολιτείες.

Ο Στάγιερ σκοπεύει να επενδύσει τα 30 εκατομμύρια δολάρια στην οργάνωση NextGen Rising, την οποία έχει ιδρύσει ο ίδιος. Στόχος του είναι να κινητοποιήσει τους νέους ψηφοφόρους που, όπως υποστηρίζει, θα αποτελέσουν το κλειδί για τις επόμενες νίκες των Δημοκρατικών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα