Δίκη Χ.Α.: Ολοκληρώθηκε η υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Λίγο μετά τις 9:30 ξεκίνησε η 82η δικάσιμος της δίκης της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Στην τελευταία διαδικασία ξεκίνησε ο σχολιασμός καταθέσεων όλων των μαρτύρων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 στο Κερατσίνι, από τους από τους συνηγόρους.

Παρόντες είναι μόνο δύο από τους κατηγορούμενους, ο Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός και ο Κωνσταντίνος Κορκοβίλης. Στο βήμα προσήλθε να καταθέσει η αδελφή

του Παύλου Φύσσα, Ειρήνη, καθώς η κατάθεσή της εκκρεμούσε.

«Ζητώ συγγνώμη γιατί είναι πολύ επίπονη διαδικασία για μένα. Ό,τι γνωρίζω προσπάθησα να το πω την προηγούμενη φορά. Είδα τον αδελφό μου νεκρό, στο νοσοκομείο. Προσπαθούσα να καταλάβω τι έγινε. Τα παιδιά (σ.σ. οι φίλοι του Παύλου Φύσσα) μας είπαν ακριβώς τι συνέβη εκείνο το βράδυ. Εγώ έχω συγκρατήσει ότι πήγε να δει μπάλα και δεν ξαναγύρισε και ότι η αστυνομία ήταν παρούσα. Προσπαθώ να το διαχειριστώ. Όσα έγιναν είναι αυτά που έχουν λεχθεί εδώ», κατέθεσε η Ειρήνη Φύσσα.

Το προεδρείο και η πολιτική αγωγή δεν είχαν ερωτήσεις για την μάρτυρα και το λόγο πήρε η υπεράσπιση με τον Β. Οπλαντζάκη και την Δ. Βελέντζα να κάνουν ερωτήσεις στην Ε. Φύσσα.

Οπλαντζάκης: Ήταν ο αδελφός σας στόχος της Χρυσής Αυγής;

Φύσσα : Από αυτά που έχουν ακουστεί εδώ έτσι φαίνεται.

Οπλαντζάκης: Σας είχε παραπονεθεί ποτέ ότι κάποιος τον απείλησε;

Φύσσα : Δεν ξέρω αν ήταν στόχος.

Οπλαντζάκης: Τα τραγούδια του τι περιεχόμενο είχαν;

Φύσσα : Ήταν τραγούδια για την αγάπη για την ελευθερία… πρέπει να ξέρεις την μουσική αυτή για να το καταλάβεις. Τραγούδια έγραφε. Δεν σκότωνε.

Οπλαντζάκης: Δεν έχω κάτι άλλο να ρωτήσω. Εκτός από την ερώτηση Οπλαντζάκη και τις ερωτήσεις της συνηγόρου Από την υπεράσπιση συνέχισε η Δ. Βελέντζα η οποία επέμενε στη σχέση της Ειρήνης Φύσσα με την Χρύσα Τοσλούκου (σ.σ. σύντροφος του Παύλου Φύσσα – αυτόπτης μάρτυρας το βράδυ της δολοφονίας) και αναφέροντας μια οδό κάλεσε τη μάρτυρα να επιβεβαιώσει αν αυτή είναι η διεύθυνση κατοικίας της Τοσλούκου. Η Ε. Φύσσα δεν απάντησε.

Η ολιγόλεπτη κατάθεση της αδελφής του Παύλου Φύσσα ολοκληρώθηκε και η ίδια ξέσπασε σε κλάματα.

Συνεχίστηκε ο σχολιασμός καταθέσεων από τους συνηγόρους και ολοκληρώθηκε ένα χρόνο μετά την έναρξή της η υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Την Παρασκευή ξεκινάει η εκδίκαση της επίθεσης στους Αιγυπτίους αλιεργάτες.

Πρώτος μάρτυρας ο Αμπουζίντ Εμπάρακ, που είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής μέσα στο σπίτι του.

Πηγή φωτογραφίας: SOOC

Keywords
Τυχαία Θέματα