Διέρρευσε μήνυμα που έστειλε ο Τζόνσον σε κορυφαία στελέχη των Συντηρητικών (εικόνα)

Στο μήνυμα ο Τζόνσον κάνει έκκληση στα στελέχη των Συντηρητικών για ηρεμία και στήριξη στην πρωθυπουργόΤο μήνυμα φέρεται να εστάλη τις μέρες που υπήρχαν φήμες για παραίτηση της Μέι

Ένα μήνυμα στο WhatsApp προς κορυφαία στελέχη των Συντηρητικών από τον βρετανό ΥΠΕΞ, Μπόρις Τζόνσον, διέρρευσε στα βρετανικά Μέσα.

Στο μήνυμα ο Τζόνσον κάνει έκκληση στα στελέχη των Συντηρητικών για ηρεμία και στήριξη στην πρωθυπουργό.

Αναλυτικότερα,

όπως σημειώνει το Sky News και η DailyMail, το μήνυμα πιθανότατα εστάλη το πρωί της Κυριακής, δηλαδή μετά από δύο μέρες εικασιών για το αν τελικά η Τερέζα Μέι θα παραμείνει στην εξουσία ή αν θα αναγκαστεί σε παραίτηση, μετά την αποτυχία της στο να συγκεντρώσει αυτοδυναμία στις εκλογές της Πέμπτης.

Ο ίδιος εκείνη την ημέρα είχε εκφράσει δημόσια την απεριόριστη υπόστηριξή του στη βρετανίδα πρωθυπουργό.

«Πιστεύω αληθινά ότι οι άνθρωποι αυτής της χώρας… το βαρέθηκαν αυτό … πρέπει να προχωρήσουμε, να φέρουμε σε πέρας το Brexit και να εκπληρώσουμε τις προτεραιότητές τους και η Τερέζα Μέι είναι με απόσταση το καλύτερο πρόσωπο και είναι το πρόσωπο που βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να το εκπληρώσει αυτό».

NEW: @itvnews has seen WhatsApp messages sent by Boris Johnson to Tory MPs urging them «to calm down and get behind the Prime Minister». pic.twitter.com/43oizi2ZE7

— Daniel Hewitt (@DanielHewittITV) 11 Ιουνίου 2017

Στo group πάντως του WhatsApp ο Βρετανός ΥΠΕΞ είπε προς τους συνάδελφους βουλευτές ότι πρέπει να ηρεμήσουν και να υποστηρίξουν την πρωθυπουργό.

Όπως έγραψε επίσης, η Τερέζα Μέι είχε κερδίσει τις περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε από την εποχή της Θάτσερ. «Δεν θυμάμαι κάποιον από εμάς να έχει το 43% των ψήφων», τόνισε επίσης.

Παράλληλα, ο Τζόνσον είπε στους βουλευτές ότι πρέπει να σταματήσουν το αφήγημα ότι ο Κόρμπιν με κάποιο τρόπο κέρδισε τις εκλογές τονίζοντας ότι ο αρχηγ

ός των Εργατικών δεν παρά πήγε παρά μόνο λίγο καλύτερα από τον Γκόρντον στις εκλογές του 2010.

Στη συνέχεια, τους επισήμανε ότι πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται ώστε να καταφέρουν να παραδώσουν στον λαό της Βρετανίας και μία καλή συμφωνία για το Brexit.

Επίσης, αναφερόμενος στα μίντια, προειδοποίησε τους συναδέλφους του Συντηρητικούς να επιτρέψουν την εξάπλωση μίας αναστάτωσης τονίζοντας παράλληλα ότι ο κόσμος έχει μπουχτίσει με την πολιτική και τους πολιτικούς και δεν θα ήθελε άλλες εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα