Διεκδικούν ΣΣΕ και μέτρα υγιεινής οι εργαζόμενοι στον ΣΕΠ της Cosco

Ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ), θυγατρική εταιρείας της Cosco, εφαρμόζει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους φορτοεκφόρτωσης των προβλητών, ενώ η διοίκηση θα εξετάσει τα αιτήματα που έθεσε η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), τονίζουν στελέχη της εταιρείας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,

με αφορμή την κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας, 9.00-13.00 και τη γενική συνέλευση του συγκεκριμένου σωματείου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον προαύλιο χώρο της εταιρείας, έξω από το χώρο της φορτοεκφόρτωσης.

Για σήμερα Δευτέρα, το σωματείο των εργαζομένων καλούσε σε Γενική Συνέλευση «για να αποφασίσουμε την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας».

Τα αιτήματα που προβάλλει το σωματείο είναι υπογραφή ΣΣΕ, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τήρηση του διαλείμματος, παρουσία ασθενοφόρου στο χώρο στελεχωμένο με το κατάλληλο προσωπικό, ένσημα ΒΑΕ για όλους, αναγνώριση όλων των ειδικοτήτων, να γίνουν όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης. Το σωματείο διεκδικεί, επίσης, την ανάκληση της απόλυσης ενός εργαζόμενου που είναι ιδρυτικό και δραστήριο μέλος του σωματείου.

Από νωρίς το πρωί, εργαζόμενοι της ΣΕΠ βρέθηκαν έξω από την πύλη της επιχείρησης στο Ικόνιο μαζί με τη διοίκηση του σωματείου. Σε αίτημα της διοίκησης να μπει στο χώρο μια αντιπροσωπεία του σωματείου μαζί με τον πρόεδρο του ΕΚ Πειραιά για να ενημερώσουν τους εργαζομένους και να τους καλέσουν στη στάση εργασίας, η εργοδοσία τους ανακοίνωσε ότι δεν το επιτρέπει επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων, από την Κυριακή το απόγευμα η εργοδοσία άλλαξε βάρδιες σε εργαζόμενους που σήμερα το πρωί θα συμμετείχαν στη στάση εργασίας.

Τελικά κάτω από την πίεση των εργαζόμενων που παρέμειναν στην πύλη του ΣΕΠ, η εταιρεία επέτρεψε τελικά σε αντιπροσωπεία τους τους να μπει στο χώρο και να ενημερώσει τους εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι το έργο της φορτοεκφόρτωσης της ΣΕΠ στην Cosco έχει ανατεθεί σε εργολαβικές εταιρείες, ενώ οι 267 εργαζόμενοι που απασχολούνται στα γραφεία της θυγατρικής εταιρείας της κινεζικής έχουν υπαλληλική σχέση.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, με σημερινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες της ΣΕΠ ΑΕ (COSCO).

«Οι συνάδελφοι μας, αγωνίζονται να κατακτήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας με την τήρηση μέτρων ασφάλειας και υγιεινής την υπογραφή ΣΣΕ που θα κατοχυρώνει τα μισθολογικά τους αιτήματα και την αναγνώριση των επαγγελμάτων τους ως βαρέων και ανθυγιεινών με πλήρης απασχόληση», αναφέρουν η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα