Διαπραγμάτευση μίας ώρας πριν τη σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών – Όλο το παρασκήνιο (video)

Όταν οι δύο έλληνες στρατιώτες πέρασαν στην τουρκική περιοχή, ο λοχίας επικοινώνησε με τον ταξίαρχό τουΟ ταξίαρχος επισκέφθηκε το τουρκικό φυλάκιο και συνομίλησε με τον τούρκο συνάδελφο του, ο οποίος μετά από 45 λεπτά του είπε ότι «η υπόθεση δεν είναι πλέον στο χέρι μου, έχει φύγει από τη δική του αρμοδιότητα, την ανέλαβε η στρατοχωροφυλακή»

Διαπραγμάτευση περίπου μίας ώρας μεταξύ ανώτερων αξιωματικών Ελλάδας και Τουρκίας υπήρξε πριν τη σύλληψη

των δύο ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1 επικαλούμενος στρατιωτική πηγή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1, πριν από τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών υπήρξε διαπραγμάτευση που κράτησε περίπου μια ώρα μεταξύ του έλληνα ταξιάρχου και του τούρκου ομολόγου του.

Αρχικά, όταν οι δύο έλληνες στρατιώτες πέρασαν στην τουρκική περιοχή, ο λοχίας επικοινώνησε με τον ταξίαρχό του. Μία διαδικασία που ακολουθείται σε κάθε περίπολο, για αυτό και έδωσαν σχετική άδεια οι τούρκοι στρατιώτες.

Η επικοινωνία με τον ταξίαρχο είχε διάρκεια 12-14 λεπτά και ακολούθως οι Τούρκοι ζήτησαν από τους δύο έλληνες στρατιώτες να μπουν στο φυλάκιο, προκειμένου να ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία.

Αμέσως μετά, ο ταξίαρχος επισκέφθηκε το τουρκικό φυλάκιο και συνομίλησε με τον τούρκο συνάδελφο του, ο οποίος μετά από 45 λεπτά του είπε ότι «η υπόθεση δεν είναι πλέον στο χέρι μου, έχει φύγει από τη δική του αρμοδιότητα, την ανέλαβε η στρατοχωροφυλακή».

Keywords
Τυχαία Θέματα