Διαμαρτυρία Πλεύρη για τη διαρροή της πειθαρχικής αποπομπής των αστυνομικών στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου

Γραπτή διαμαρτυρία προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Άρη Ανδρικόπουλο για τα όσα έχουν διαρρεύσει σχετικά με την παραπομπή των οκτώ αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, στο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έκανε ο δικηγόρος τους, Θάνος Πλεύρης.

Όπως γράφει ο Πλεύρης, πληροφορήθηκε με έκπληξη από την «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι υπάρχει ΕΔΕ που ζητά την παραπομπή των εντολέων του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. «Η έκπληξή μου έγκειται στο γεγονός

ότι οι εντολείς μου δεν έχουν καμία πληροφόρηση και ως πληρεξούσιος δικηγόρος τους δεν έχω ενημερωθεί για καμία πορισματική κρίση, πολλώ μάλλον για παραπομπή», γράφει.

Επικαλούμενος τα προσωπικά δεδομένα και το τεκμήριο της αθωότητας, ο Θάνος Πλεύρης διαμαρτύρεται έντονα για την παραβίαση των ανωτέρω και την παράδοση του πορίσματος στα ΜΜΕ από πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τρόπο που προσβάλλει βάναυσα τα δικαιώματα των εντολέων του.

Η εξώδικη δηλωση στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν κατάφερε να διαφυλάξει την μυστικότητα της διαδικασίας και ανέχεται να διαρρέεται το οποιο πόρισμα προσβάλλοντας τα δικαιώματα στη δίκαιη δικη και στην προστασία δεδομένων αστυνομικών, που ακομα δεν εχουν ενημερωθεί pic.twitter.com/N9r3XaWBpV

— Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) 28 Δεκεμβρίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα