Διαμαρτυρία κατά της εκμετάλλευσης των ζώων στην Λάρισα

Μία από τις τέσσερις πόλεις της Ελλάδας, ήταν και η Λάρισα, όπου πολίτες κινητοποιήθηκαν για να συμμετάσχουν σε μια κοινή διαμαρτυρία, κατά της εκμετάλλευσης των ζώων, τόσο για τροφή του ανθρώπου όσο και για πειράματα.

Προχθές Κυριακή, δεκάδες άτομα σε όλη τη χώρα συντονίστηκαν και την ίδια χρονική στιγμή, βγήκαν σε δημόσιους χώρους των πόλεών τους, σε Αθήνα,

Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή, καθώς και στη Λευκωσία της Κύπρου και έδωσαν το «παρών» σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις.

Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική πλατεία, όπου οι συμμετέχοντας κρατώντας αφίσες με θέμα τους σκηνές από διάφορες περιπτώσεις εκμετάλλευσης ζώων, ενημέρωναν τους περαστικούς, σχετικά με τις συνθήκες που ζουν ζώα που εκτρέφει σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες ο άνθρωπος, καθώς και σκηνές από πειράματα που γίνονται στα ζώα, στο βωμό της επιστήμης.

Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Στον πλανήτη μας η κακοποίηση, εκμετάλλευση και θανάτωση των μη ανθρώπινων ζώων είναι δίχως προηγούμενο. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά, πάνω από 150 δισεκατομμύρια ζώα ξηράς και θάλασσας, σκοτώνονται κάθε χρόνο μόνο για τροφή, χωρίς να υπολογίζονται οι παράπλευρες απώλειες της αλιείας και όσα στοιχεία δεν δηλώνονται επίσημα».

Οι βιομηχανίες γάλακτος και αυγών αποτελούν την οργανική συνέχεια της βιομηχανίας κρέατος, κακοποιώντας συστηματικά και σαδιστικά τα ζώα που χρησιμοποιούν για την παραγωγή τους. Ταυτόχρονα, εκατομμύρια άλλες αισθανόμενες υπάρξεις υπόκεινται σε αβάστακτη βαναυσότητα ή/και θανάτωση για πειραματικές δοκιμές προϊόντων όπως καθαριστικά και καλλυντικά για το δέρμα, τη γούνα, το μαλλί και τα πούπουλά τους και για το κέρδος της βιομηχανίας ψυχαγωγίας και θεαμάτων σε ζωολογικούς κήπους, δελφινάρια και τσίρκα. Χιλιάδες εγκαταλελειμμένα οικόσιτα ζώα βιώνουν την πλήρη εξαθλίωση στο ανθρωπογενές περιβάλλον, ενώ την ίδια στιγμή εκτροφεία οικόσιτων ζώων φέρνουν με το ζόρι στη ζωή νεαρά κουτάβια και γάτες «ράτσας» στις χειρότερες των συνθηκών για να πουληθούν σε αφελείς αγοραστές.

ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ (VEGAN) ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι ίδιοι είναι και υποστηρικτές της χορτοφαγικής διατροφής και παροτρύνουν τους ανθρώπους να αλλάξουν τη διατροφή τους υποστηρίζοντας:

«Ο χορτοφαγικός (vegan) τρόπος ζωής είναι η απάντηση στην εκμετάλλευση και τη βαναυσότητα απέναντι στα μη ανθρώπινα ζώα και εκτείνει τη δικαιοσύνη και τη συμπόνια σε αυτά. Οι χορτοφάγοι (vegans), για ηθικούς λόγους δεν καταναλώνουν κρέας (χερσαίων ή θαλάσσιων ζώων) ή ζωικά παράγωγα (αυγά, γαλακτοκομικά, μέλι), δεν χρησιμοποιούν τα ζώα για ένδυση και υπόδηση (γούνα, μαλλί, δέρμα, πούπουλα) ούτε υποστηρίζουν τη χρήση των ζώων στα πειράματα και την ψυχαγωγία, προτείνοντας εναλλακτικές. Με το να υιοθετήσουμε αυτόν τον τρόπο ζωής προστατεύουμε τα ζώα, τον πλανήτη από την κατασπατάληση των πόρων που γίνεται στην κτηνοτροφία, αλλά και την υγεία μας καθώς η φυτοφαγική διατροφή μειώνει τον κίνδυνο για σοβαρές παθήσεις όπως καρδιαγγειακά και καρκίνους».

Πηγή:eleftheria.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα