«Διαδικτυακός πόλεμος» στην Amazon από πολιτικούς και προσωπικότητες της Γαλλίας

Διαδικτυακή εκστρατεία ξεκίνησε την Τρίτη 17/11 στη Γαλλία, μέσω της οποίας οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους μέσω του ιστότοπου Amazon. Την κίνηση αυτή υπογράφουν βουλευτές της αριστεράς και οικολόγοι, όπως η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, καθώς και προσωπικότητες του πολιτισμού και διάφορες ενώσεις.

«Αγαπημένε Άγιε Βασίλη, φέτος δεσμευόμαστε σε #ΧριστούγενναΧωρίςAmazon», αναφέρουν οι υπογράφοντες.

dir="ltr" lang="fr">Nous faisons Noël sans Amazon ! https://t.co/uUsnajj6zW

— Allons Enfants (@allonsenfants_) November 17, 2020

Συγκεκριμένα, μεταξύ των οργανώσεων που συνυπογράφουν την αίτηση, ανήκουν η Greenpeace, η France Nature Environment, αλλά και η συνομοσπονδία εμπόρων της Γαλλίας, όπως και ο κινηματογραφιστής Σιρίλ Ντιόν, η συγγραφέας Κριστίν Ορμπάν και άλλοι καλλιτέχνες και προσωπικότητες του πολιτισμού.

Οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν με μελανά χρώματα τις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της Amazon, ενώ καλούν τους πολίτες να προτιμήσουν τα κοντινά τους καταστήματα ή την κυκλική οικονομία για τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους.

«Δεν είναι απλώς μια έκκληση να μην κάνουμε παραγγελίες μέσω του Amazon, είναι μια θετική εκστρατεία υπέρ των κοντινών μας καταστημάτων και ενός πιο βιώσιμου διαδικτυακού εμπορίου», δήλωσε ο Γάλλος βουλευτές Ματιέ Ορφελέν.

Η αίτηση ζητεί επίσης την υιοθέτηση νόμων που θα περιορίζουν την ανάπτυξη του κολοσσιαίου διαδικτυακού εμπορίου στη Γαλλία.

Εξάλλου, σε μια ξεχωριστή κίνηση, με άρθρο τους πολιτικοί, συνδικαλιστές, εκδότες και βιβλιοπώλες ζητούν από τη γαλλική κυβέρνηση να επιβάλει έκτακτο φόρο στις πωλήσεις του Amazon, υπογραμμίζοντας «την άμεση ανάγκη να σταματήσει η επέκταση του γίγαντα του διαδικτυακού εμπορίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > altsantiri
Διαδικτυακός, Amazon, Γαλλίας,diadiktyakos, Amazon, gallias