Δεν ισχύει η κατηγορία για διατάραξη διεθνών σχέσεων για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς

Άλλαξε -σύμφωνα με την ΕΡΤ- το κατηγορητήριο για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο και αιτήθηκαν πολιτικό άσυλο, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην πατρίδα τους.

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα, κατηγορούνται για ηθική αυτουργία (οι εφτά εξ αυτών) σε παράνομη πτήση και ο όγδοος για εκτέλεση παράνομης πτήσης. Κανείς ωστόσο, δεν κατηγορήθηκε για διατάραξη των διεθνών σχέσεων

της χώρας.

Άπαντες θα οδηγηθούν αύριο, Δευτέρα 18 Ιουλίου, στο Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης με την αυτόφωρη διαδικασία, οπότε ή θα δικαστούν ή θα ζητήσουν προθεσμία δύο ημερών.

Οι ίδιοι ζητούν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους, κάτι το οποίο ακόμα δεν έχει γίνει.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις συνηγόρους των οκτώ κατηγορουμένων σε περίπτωση απόρριψης από την υπηρεσία ασύλου της αίτησής τους, οι αιτούντες έχουν και θα αξιοποιήσουν το δικαίωμα προσφυγής σε δευτεροβάθμια επιτροπή που εδρεύει στην Αθήνα και εφόσον υπάρξει και δεύτερη απόρριψη υπάρχει δυνατότητα προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια.

Τέλος όσον αφορά τον χρόνο εξέτασης της υποβληθείσας αίτησης χορήγησης πολιτικού ασύλου, αυτός ορίζεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στις 90 ημέρες, ωστόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης εκτιμούν πως λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης οι διαδικασίες θα επισπευσθούν και ενδεχομένως ο χρόνος να μην υπερβεί τις 8-9 ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα