Η Ρόδος «κλαίει» για την άτυχη φοιτήτρια – Άναψαν κεράκια στο σημείο που βρέθηκε

Στον παραλιακό χώρο όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα της φοιτήτριας τελέστηκε τρισάγιο από τον εφημέριο της ΛίνδουΔεκάδες Ροδίτες και Ροδίτισσες άναψαν κεριά στη μνήμη της άτυχης 21χρονηςΘρήνος στην κηδεία της 21χρονης, απολογούνται την Παρασκευή οι κατηγορούμενοι

Κεριά στη μνήμη της άτυχης φοιτήτριας, που δολοφονήθηκε στη Ρόδο, άναψαν δεκάδες Ροδίτες και Ροδίτισσες το απόγευμα της

Τετάρτης.

Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής «Πεύκων» της Λίνδου σε κλίμα έντονης συγκίνησης

Στον παραλιακό χώρο όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα της φοιτήτριας τελέστηκε τρισάγιο από τον εφημέριο της Λίνδου, αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Λίγκα, για την ανάπαυση της ψυχής της Ελένης Τοπαλούδη.

Η τοπική κοινωνία της Ρόδου είναι συγκλονισμένη και οργισμένη από το στυγερό αυτό έγκλημα, το οποίο «πάγωσε» ολόκληρο το πανελλήνιο. Χαρακτηριστικό στοιχείο της αγανάκτησης του κόσμου, ήταν οι αντιδράσεις των πολιτών που βρέθηκαν χθες έξω από τα δικαστήρια και οι οποίοι αποδοκίμασαν με έντονο τρόπο τους φερόμενους ως δολοφόνους.

Για το λόγο αυτό οι δύο δράστες οδηγήθηκαν πολύ νωρίς το πρωί της Τετάρτης, κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας, στο Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου, όπου ο εισαγγελέας τους απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία και βιασμό.

Θρήνος στην κηδεία της 21χρονης

Σε κλίμα οδύνης και οργής, το φέρετρο της Ελένης Τοπαλούδη, μεταφέρθηκε από το πατρικό της σπίτι στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στην κηδεία της αδικοχαμένης φοιτήτριας βρέθηκε πλήθος κόσμου από όλο τον Έβρο. Η σορός της έφτασε το βράδυ της Τρίτης αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί οδικώς στο Διδυμότειχο.

Οι γονείς της άτυχης κοπέλας παρά τη θλίψη τους, εύχονται να μην βρεθούν άλλοι γονείς στη δική τους θέση.

Την Παρασκευή απολογούνται οι δύο φερόμενοι ως δολοφόνοι

Οι δύο νεαροί, ο 19χρονος Αλβανός και ο 21χρονος Ροδίτης, που κατηγορούνται για τη δολοφονία της φοιτήτριας, προσήχθησαν στον εισαγγελέα Ρόδου, το πρωί της Τετάρτης. Οι δύο φερόμενοι ως δράστες επιρρίπτουν o ένας στον άλλον την ευθύνη για τον θάνατο της φοιτήτριας.

Ο 19χρονος μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε στην πρώτη κατάθεσή του, υποχρεώθηκε από τον φίλο του να ξεφορτωθεί την άτυχη Ελένη, ενώ ήταν ακόμα ζωντανή.

Οπως έγινε γνωστό, αφού τους ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες, οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Σε βάρος των δύο νεαρών ο εισαγγελέας Ρόδου έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για βιασμό.

Οι έρευνες από την πλευρά του Λιμεναρχείου Ρόδου συνεχίζονται, με σκοπό να αποκαλυφθεί πώς έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα και για ποιους λόγους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: Ροδιακή

Keywords
Τυχαία Θέματα