«Δε νιώθω ευπρόσδεκτος στις ΗΠΑ του Τραμπ», δηλώνει ο Χόκινγκ

Ο Τραμπ εκλέχθηκε από ανθρώπους που ένιωσαν αποξενωμένοι από την κυβερνώσα ελίτ, σε μια εξέγερση κατά της παγκοσμιοποίησης δηλώνει ο Χόκινγκ«Θα ήθελα να επισκεφθώ ξανά τις ΗΠΑ αλλά φοβάμαι πως δεν θα είμαι ευπρόσδεκτος εκεί»

Ο διάσημος κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ δήλωσε, στη βρετανική τηλεόραση, ότι δεν αισθάνεται ευπρόσδεκτος στις Ηνωμένες πολιτείες του Ντόναλντ Τραμπ.
Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Βρετανία» o καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι Βρετανός αστροφυσικός

ανέφερε: «Θα ήθελα να επισκεφθώ ξανά τις ΗΠΑ και να συνομιλήσω με άλλους επιστήμονες, αλλά φοβάμαι πως δεν θα είμαι ευπρόσδεκτος εκεί».

Ο 75χρονος που είχε τιμηθεί το 2009 από τον Μπαράκ Ομπάμα με το αμερικανικό επιστημονικό μετάλλιο του Φραγκλίνου, εξέφρασε ανησυχία για «την ξεκάθαρη στροφή της Αμερικής προς μια δεξιά, πιο αυταρχική προσέγγιση».

«Ο Τραμπ», σημείωσε μεταξύ άλλων, «εκλέχθηκε από ανθρώπους που ένιωσαν αποξενωμένοι από την κυβερνώσα ελίτ, σε μια εξέγερση κατά της παγκοσμιοποίησης. Η προτεραιότητά του θα είναι να ικανοποιήσει το εκλογικό σώμα του, που δεν είναι ούτε προοδευτικό, ούτε καλά πληροφορημένο».

Ο Χόκινγκ χαρακτήρισε, από την άλλη, ελπιδοφόρο γεγονός την ανάδυση τόσων πολλών γυναικών, όπως η Τερέζα Μέι και η ‘Ανγκελα Μέρκελ, σε θέσεις εξουσίας.

Δήλωσε, επίσης, ενθουσιασμένος με την προοπτική της αποστολής μικροσκοπικών ρομπότ στο διάστημα για την εξερεύνηση εξωπλανητών που μοιάζουν με τη Γη.
Αποκάλυψε επίσης ότι θα συνεχίζει να ψηφίζει τους Εργατικούς.

Αναφερόμενος τέλος στο νόημα της ζωής και στην ευτυχία, είπε ότι τον κάνουν πιο ευτυχισμένο τα τρία παιδιά του και η προοπτική ενός ταξιδιού στο διάστημα.

Όσο για το αν πιστεύει ότι όντως είναι ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο απάντησε: «Ποτέ δεν θα ισχυριζόμουν κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι που περηφανεύονται για το δείκτη νοημοσύνης τους, είναι αποτυχημένοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα