Δάσκαλοι από σχολεία του Ωραιόκαστρου θα υποδεχτούν αύριο τα προσφυγόπουλα στο 1ο Δημοτικό

Δάσκαλοι από διάφορα δημοτικά σχολεία του Ωραιοκάστρου θα βρεθούν αύριο Πέμπτη έξω από το 1ο δημοτικό, για να υποδεχτούν όλοι μαζί τα προσφυγόπουλα.

Η πρωτοβουλία αυτή μεταφράζεται ως μια κίνηση συμπαράστασης τόσο προς τα προσφυγόπουλα που φοιτούν εκεί όσο και προς τους συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

ο διευθυντής του 1ου δημοτικο σχολείου Ωραιοκάστρου, Σωτήρης Σκανδάλης, πρόκειται για μία πρωτοβουλία των διευθυντών και των συλλόγων διδασκόντων των σχολείων της περιοχής. «Αύριο θα έρθουν εδώ και θα γίνουμε μια παρέα για να υποδεχθούμε όλοι μαζί τα προσφυγόπουλα. Είναι μια πρωτοβουλία αρκετά τονωτική για το ηθικό μας, το οποίο δοκιμάστηκε τις προηγούμενες ημέρες», τόνισε ο κ. Σκανδάλης.

Την Τρίτη, συνέχισε, ήταν η πρώτη ημέρα που υπήρξε ηρεμία και τα προσφυγόπουλα έπαιξαν στην αυλή του σχολείου μαζί με τα άλλα παιδιά. «Ήταν μια εικόνα χάρμα ιδέσθαι», τόνισε ο διευθυντής του 1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου.

Σήμερα, τα προσφυγόπουλα έφτασαν στο σχολείο λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι (πέντε εξ αυτών, καθώς τρία έχουν ενταχθεί με τις οικογένειές τους στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης) και εισήλθαν στο σχολείο σε σκηνικό απόλυτης ηρεμίας, όπου τους υποδέχθηκαν οι δάσκαλοί τους.

Στην περιοχή γύρω από το σχολείο υπήρχαν και σήμερα αστυνομικές δυνάμεις, αλλά όχι και η ολιγομελής ομάδα της «Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου» που διαδήλωνε τις προηγούμενες ημέρες κατά της φοίτησης των προσφυγόπουλων στο συγκεκριμένο σχολείο.

Παράλληλα οι Σύλλογοι Διδασκόντων των Σχολικών Μονάδων ΠΕ του Δήμου Ωραιοκάστρου προχώρησαν σε δήλωση συμπαράστασης σχετικά με τα φαινόμενα ακραίων συμπεριφορών στα σχολεία του Δήμου.

«Με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα ρατσιστικών συμπεριφορών που έλαβαν και λαμβάνουν χώρα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου ενόψει της υποδοχής
και ένταξης προσφυγόπουλων,οι εκπαιδευτικοί των δημοτικών σχολείων του δήμου μας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στο Διευθυντή και το Σύλλογο
Διδασκόντων, καθώς και σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές που φοιτούν στο σχολείο.

Με τη δήλωση συμπαράστασης, επιθυμούμε ως δάσκαλοι και δασκάλες
που ορκίστηκαν να υπηρετούν το ΠΑΙΔΙ, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο σημαντικότατο έργο των συναδέλφων μας αλλά και στην απρόσκοπτη ένταξη των προσφυγόπουλων που χρήζουν κοινωνικής φροντίδας και εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα, ως δημόσιοι, εκπαιδευτικοί λειτουργοί των οποίων η ζωή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ΠΑΙΔΙ, καταδικάζουμε τις όποιες ακραίες συμπεριφορές που στοχεύουν στον εκφοβισμό και την τρομοκρατία αθώων παιδιών από όποια ομάδα ή φορέα κι αν προέρχονται.

Τέλος, δηλώνουμε ότι της ίδιας αντιμετώπισής μας θα τύχουν οποιεσδήποτε
παρόμοιες , ρατσιστικές συμπεριφορές εκδηλωθούν σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα της περιοχής μας».

Τη δήλωση συμπαράστασης συνυπογράφουν οι Διευθυντές και οι Σύλλογοι Διδασκόντων:

του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου (Μελισσοχώρι)του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου (Γαλήνη)του 1ου Δημοτικού Σχολείο Παλαιοκάστρουτου 2ου Δημοτικού Σχολείο Παλαιοκάστρουτου Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρούδαςκαι του Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου
Keywords
Τυχαία Θέματα