“Χωρίς όριο το θράσος της Τουρκίας”, απαντά το ΥΠΕΞ

Σκληρή απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στους ισχυρισμούς του τουρκικούΒαφτίζει εποικοδομητικό πνεύμα την αδιαλλαξία

“Η Τουρκία συνεχίζει να εμπαίζει τη διεθνή κοινότητα, προβαίνοντας σε δηλώσεις που αποδεικνύουν ότι το θράσος της δεν έχει κανένα όριο. Έφθασε, μάλιστα, στο σημείο να βαφτίζει εποικοδομητικό πνεύμα την αδιαλλαξία που επέδειξε στο Crans Montana”.

Αυτό αναφέρει ως απάντηση ο εκπρόσωπος τύπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις κατηγορίες του τουρκικού υπουργείου, ότι για το ναυάγιο στο Κυπριακό ευθύνεται ο Νίκος Κοτζιάς.

Ο κ.Ευθυμίου επισημαίνει παράλληλα

ότι «η νέα κυνική ομολογία του τούρκου υπουργού Εξωτερικών από την Ακτή Ελεφαντοστού ότι δεν ήταν δυνατό να δεχτεί η Τουρκία, στη Διάσκεψη της Γενεύης, μια ανόητη πρόταση που προέβλεπε κατάργηση του δικαιώματος μονομερούς επέμβασης, κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο με χρονοδιάγραμμα, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη των ολοφάνερων ευθυνών της Τουρκίας για το αδιέξοδο της Διάσκεψης για το Κυπριακό και την κατάρρευση των συνομιλιών».

Με ευθύνη Κοτζιά το ναυάγιο

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε το πρωί της Τετάρτης ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί ευθέως τον Έλληνα υπουργό για το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων στο Γκραν Μοντανά.

Κατηγορεί επίσης για μη εποικοδομητική συμπεριφορά την ελληνική πλευρά ενώ σχολιάζει πως «ορισμένοι είναι επιρρεπείς στο να απηχούν αβάσιμους και αναληθείς ισχυρισμούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα