«Χιονοστιβάδα» αποκαλύψεων για τον καθηγητή στις Σέρρες – Σοκαριστική μαρτυρία φοιτήτριας

Πρώην φοιτήτρια του ΤΕΙ Σερρών περιγράφει την περιπέτεια που πέρασε για να πάρει το πτυχίο τηςΈδωσαν μέχρι και 2.250 ευρώ για να περάσουν τα μαθήματά τουΟ 59χρονος καθηγητής έστελνε μηνύματα μέσω Facebook στους φοιτητές και τους ωθούσε στο φροντιστήριο με το οποίο συνεργαζότανΟι καταγγελίες εναντίον του όλο και πληθαίνουν

Γονείς και φοιτητές του ΤΕΙ Σερρών φαίνεται πως γνώριζαν για τη δράση

του καθηγητή του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος συνελήφθη, καθώς ζητούσε φακελάκι ή ακόμη και σεξουαλικά ανταλλάγματα για να τους περάσει στα μαθήματα.

Την ίδια ώρα, οι καταγγελίες εναντίον του όλο και πληθαίνουν.

Την περιπέτεια που έζησε σαν φοιτήτρια με τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών που χρηματιζόταν για να περάσει τους φοιτητές περιγράφει στο «Καλημέρα Ελλάδα» μία κοπέλα, που αποφοίτησε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Όπως είπε η νεαρή κοπέλα το επίμαχο φροντιστήριο, με το οποίο συνεργαζόταν ο κατηγορούμενος καθηγητής, την είχε προσεγγίσει μέσω Facebook. Στο μήνυμα γινόταν σαφές ότι, αν γραφόταν στο φροντιστήριο, θα περνούσε στο μάθημα. «Μου είχαν ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι η επιτυχία ήταν σίγουρη», είπε και συμπλήρωσε πως, «ούτε θυμάμαι πόσες φορές με είχε κόψει στο μάθημα».

Το ποσό που πλήρωσε εκείνη για να περάσει το εν λόγω μάθημα ήταν 300 ευρώ και ερωτηθείσα γιατί δεν έκανε καταγγελία, απάντησε πως «τότε αυτό που με ενδιέφερε ήταν να πάρω το πτυχίο μου».

«Ήξερα ότι δε θα γινόταν κάτι αν πήγαινα μόνη μου», είπε, επιβεβαιώνοντας τις μαρτυρίες που θέλουν τους φοιτητές να μη μιλούσαν εξαιτίας του φόβου τους μήπως χάσουν μαθήματα ή πτυχίο από την καταγγελία, αλλά και τους καθηγητές που λένε πως ποτέ δεν προχωρούσε η υπόθεση νομικά, λόγω του ότι δεν γίνονταν καταγγελίες.

Η πρώην φοιτήτρια επιβεβαίωσε ότι και η ίδια είχε ακούσει για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από μέρους του καθηγητή, όπως αυτήν που έκανε μία φοιτήτρια στο δελτίο του ΑΝΤ1.

«Αν δείξεις λίγο στήθος, θα περάσεις»

«Μου είχαν πει ότι, αν πάω και δείξω λίγο στήθος, θα περάσω το μάθημα! Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο», αναφέρει μια άλλη φοιτήτρια, η οποία έπιασε δουλειά για να βρει τα 2.250 ευρώ που απαιτούνταν για να περάσει τα μαθήματά του.

Ο εν λόγω εκπαιδευτικός φέρεται να ήταν εδώ και χρόνια γνωστός για τις μεθόδους του, καθώς είχε κατηγορηθεί για εκβιασμό και το 2004. Τότε μάλιστα είχαν γίνει έντονες διαμαρτυρίες έξω από το ΤΕΙ με τους φοιτητές να αποκλείσουν την είσοδο και να ζητούν από τη διοίκηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα κατά του καθηγητή. Εκείνη την περίοδο, ο συλληφθείς είχε μιλήσει μπροστά στις κάμερες.

Keywords
Τυχαία Θέματα