Χάος και καταστροφή: Εντυπωσιακές εικόνες από το σημείο που έπεσε «η μητέρα των βομβών»

Ο φωτογράφος του πρακτορείου Reuters αποτύπωσε τα σημάδια που άφησε στο έδαφοςMπήκε μαζί με τις αφγανικές ειδικές δυνάμεις και μέσα στα τούνελ, που ήταν και ο στόχος

Τα συντρίμμια και το χάος που άφησε πίσω της «η μητέρα όλων των βομβών», η μεγαλύτερη μη πυρηνική βόμβα, καταγράφει για πρώτη φορά δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters.

Οι πρώτες φωτογραφίες από το Αφγανιστάν, δείχνουν τη δύναμη του πανίσχυρου όπλου, που έριξε πριν από περίπου δέκα ημέρες

ο αμερικανικός στρατός, με εντολή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο φωτογράφος του πρακτορείου Reuters αποτύπωσε με την κάμερά του τα σημάδια που άφησε στο έδαφος ο σφοδρός βομβαρδισμός, ενώ μπήκε μαζί με τις αφγανικές ειδικές δυνάμεις και μέσα στα τούνελ, που ήταν και ο στόχος.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε τις υλικές ζημιές στα κτίρια αλλά και την ολότελη καταστροφή του περιβάλλοντος, στο σημείο στο οποίο ο αμερικανικός στρατός έριξε την πανίσχυρη βόμβα.

Ωστόσο όπως μπορεί κανείς να παρατηρήσει σε κοντινή απόσταση από το σημείο στο οποίο έσκασε η βόμβα, τα δέντρα παρέμειναν άθικτα.

Η βόμβα «GBU-43» που είναι επίσης γνωστή ως «η μητέρα όλων των βομβών», σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στόχευσε σε υπόγειες σήραγγες που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος.

H βόμβα, βάρους 10.000 κιλών, ερρίφθη στις 19.00 τοπική ώρα από ένα αεροσκάφος MC-130.

Η τοποθεσία

Ένα αραιοκατοικημένο σημείο χτυπήθηκε από τη βόμβα, όπου 600 έως 800 τζιχαντιστές θεωρείται πως είχαν βρει καταφύγιο και οργάνωναν τις «επιχειρήσεις» τους, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους.

Η περιοχή που αποτέλεσε τον στόχο της πανίσχυρης βόμβας βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν και πρόκειται για ένα βραχώδες τοπίο γεμάτο σπηλιές και «αμυντικά» τούνελ, κάτι που κάνει εύκολο το να αμυνθείς, αλλά δύσκολο το να επιτεθείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα