Χανιά: Μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας αποστέλλεται για τους πρόσφυγες

Περισσότεροι από 12 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας αποστέλλονται σήμερα, Δευτέρα, από τα Χανιά για τις ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας.

Πρόκειται για τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης για μεγάλους και παιδιά καθώς και ρούχα που συγκεντρώθηκαν ύστερα από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης .

Η συγκεκριμένη ποσότητα είναι η δεύτερη που συγκεντρώθηκε από τη δυτική Κρήτη

καθώς είχε προηγηθεί ανάλογη ποσότητα και από την περιοχή του Αμαρίου Ρεθύμνου. Τον συντονισμό για την αποστολή από την δυτική Κρήτη είχε αναλάβει εκ μέρους της ΠΕΔ ο δήμος Χανίων.

Όλα τα είδη συγκεντρώθηκαν σε αποθήκη της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στο Βιοτεχνικό πάρκο Χανίων. Εκεί έγινε η κατανομή τους ανά είδος και στη συνέχεια η τοποθέτηση τους σε κούτες.

Τα είδη της ανθρωπιστικής βοήθειας φορτώθηκαν το μεσημέρι σε μεγάλο φορτηγό που το βράδυ θα επιβιβαστεί σε πλοίο της ΑΝΕΚ με προορισμό αποθήκες στην περιοχή της Αττικής.
Η μεταφορά γίνεται δωρεάν από την ΑΝΕΚ.

«Η συμμετοχή φορέων και πολιτών στην προσπάθεια της ΠΕΔ ήταν μεγάλη. Με τον τρόπο αυτό η κοινωνία δείχνει την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Τάσος Βάμβουκας. Όπως μάλιστα ανέφερε τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί και άλλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα