Χάνει βάρος ο Μεξικανός που ζύγιζε 595 κιλά (video)

Ονομάζεται Χουάν Πέντρο Φράνκο, 33 ετών, και ζυγίζει πάνω από μισό τόνο. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό όταν σε ηλικία περίπου 20 ετών, έγραψε το όνομά του στο βιβλίο Γκίνες ως ο βαρύτερος εν ζωή άνθρωπος. Η ζυγαριά έδειξε 595 κιλά.

Τα χρόνια πέρασαν με τον Φράνκο να παραμένει στην κρεβατοκάμαρά του. Έτσι, πήρε την απόφαση να ξεκινήσει έναν “μαραθώνιο” απώλειας βάρους με σκοπό να αλλάξει τη ζωή του.

Ο Φράνκο είχε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε ηλικία 17 ετών. Όπως υποστηρίζει, το μισό σώμα του «διαλύθηκε» και δεν ανέκτησε ποτέ πλήρως τη δύναμή του.

Τότε

ο Φράνκο ανέπτυξε διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση και υποθυρεοειδισμό.

Πλέον, ομάδα 30 επαγγελματιών τον βοηθούν δωρεάν να χάσει βάρος. «Ασθενείς όπως αυτός συνήθως απορρίπτονται για δύο λόγους: Τα κρεβάτια, τα χειρουργεία και τα ειδικά εργαλεία που απαιτούνται για τέτοιες επεμβάσεις» εξηγεί ο Δρ. Χοσέ Καστανέντα. «Ο δεύτερος λόγος είναι η ευθύνη: ‘είναι δικό σας λάθος που βρίσκεστε εδώ’. Στην πραγματικότητα όμως, δεν είναι έτσι».

Ο Φράνκο έχει υποβληθεί σε ένα γαστρικό bypass. Τι σημαίνει αυτό; Το έντερό του χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο απορροφά τα θρεπτικά συστατικά και το δεύτερο όχι.

Έτσι, ο 33χρονος απορροφά μόνο το 40-50% των θερμίδων που καταναλώνει.



Keywords
Τυχαία Θέματα