Μπάσκετ: Με νίκη θέλει να γιορτάσει τα 109α γενέθλιά του ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός δίνει κρίσιμο ματς στην Πόλη απέναντι στη Γαλατάσαραϊ ανήμερα των 109ων γενεθλίων του. Να αποδείξει πως μπορεί να κερδίσει και μακριά από το ΟΑΚΑ καλείται ο Παναθηναϊκός Superfoods, που σε μία κρίσιμη καμπή της Ευρωλίγκας αντιμετωπίζει απόψε (19:00) τη Γαλατάσαραϊ στο «Αμπντί Ιπεκτσί».

Οι

«πράσινοι» μετρούν μόλις δύο νίκες σε οκτώ εκτός έδρας ματς και καλούνται να τις κάνουν τρεις, προκειμένου να εδραιώσουν την παρουσία τους στην οκτάδα και να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Ο Τσάβι Πασκουάλ πλην της απουσίας του Τζέιμς Γκιστ δεν έχει καμία άλλη απουσία και ελπίζει η ψυχολογική ώθηση από τη νίκη επί του Ολυμπιακού να λειτουργήσει ευεργετικά.

Η Γαλατάσαραϊ δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Μπορεί εκτός έδρας να έχει μόνο ήττες (0-9), ωστόσο στο «σπίτι» της είναι ισχυρή, με 6 νίκες σε 11 ματς έχοντας κερδίσει μεταξύ άλλων Ολυμπιακό, Μπαρτσελόνα και Νταρουσάφακα. Μάλιστα η ομάδα του Εργκίν Αταμάν διανύει περίοδο φόρμας, καθώς προέρχεται από το 102-63 επί της Μακάμπι και την ήττα στο… νήμα από τη Φενέρμπαχτσε με 85-80 την περασμένη εβδομάδα. Εξαιρετικά αμφίβολη για την κάτοχο του Eurocup είναι η συμμετοχή του Τίμπορ Πλάις, ο οποίος εισήχθη χθες με ίωση στο νοσοκομείο.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), ο Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία) και η Άνε Πάντερ (Γερμανία).

Ο Παναθηναϊκός έχει συναντηθεί μόλις τρεις φορές με τη Γαλατάσαραϊ μετρώντας ισάριθμες νίκες. Πρόπερσι για το Top 16 είχε νικήσει 86-77 στο ΟΑΚΑ (30/1/2015) και 86-84 στην Πόλη (27/03/2015), ενώ στον πρώτο γύρο φέτος είχε επικρατήσει εύκολα 85-58 (9/12/2016).

Πηγή: Sport-fm

Keywords
Τυχαία Θέματα