Μπακογιάννη και Ψαριανός μας μαθαίνουν πώς να μην είμαστε σεξιστές (video)

Τους πλέον «αρμόδιους» πολιτικούς κάλεσε ο ΣΚΑΪ για να μιλήσουν για τον σεξισμό στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και ο βουλευτής του «Ποταμιού», Γρηγόρης Ψαριανός, βρέθηκαν στο κανάλι του Κυριάκου και στην εκπομπή «Τώρα» της Άννας Μπουσδούκου.

Σίγουρα τυχαίο ήταν το γεγονός ότι στο πλατό της εκπομπής δεν προσκαλέστηκε καμία βουλευτίνα ή κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Στην κυβέρνηση δεν γνωρίζουν από σεξισμό άλλωστε.

Μεταξύ χιλιοειπωμένων σεξιστικών αστείων περί «φουστών και παντελονιών», μεταξύ κακού χιούμορ για την πολιτική ορθότητα – που προφανώς δεν βρίσκει σύμφωνο τον κ. Ψαριανό, οι δύο τους συνομίλησαν – χαχανίζοντας – για τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει μία γυναίκα πολιτικός.

Φιλοσοφίες και «βαθιές» διαπιστώσεις

Αρχικά, η Ντόρα Μπακογιάννη, αφού μας υπενθύμισε (;) ότι έχει συνομιλήσει για τον σεξισμό με τη… Χίλαρι Κλίντον και την Κοντολίζα Ράις, στη συνέχεια προέβη σε ένα υπέροχο και υπεραπλουστευμένο victim blaming, αναφέροντας ότι οι γυναίκες φταίνε που φέρνουν σε δύσκολη θέση τους άντρες, γιατί τα… θέλουν όλα δικά τους.

«Είμαστε σύντροφοι, θέλουμε να είμαστε μανάδες, θέλουμε να κάνουμε και καριέρα, τα θέλουμε όλα δικά μας. Αυτό φέρνει σε δύσκολη θέση τους άντρες».

Πρωτύτερα η Ντόρα Μπακογιάννη είχε αναφέρει ότι υπάρχει ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα εδώ και 200 χρόνια.

Τσάμπα δουλεύει δηλαδή τόσα χρόνια το φεμινιστικό κίνημα, ευτυχώς ήρθε η αδερφή του Κυριακού να μας πει ότι δεν χρειάζεται πλέον μάχη για την ισότητα.

«Ας μην υπερβάλλουμε, ο σεξισμός δεν φτάνει σε σημείο που να μην αντέχεται», τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέχεια για να ολοκληρώσει τα ατράνταχτα επιχειρήματά της, μιλώντας πάντοτε από την προνομιούχα θέση της.

Παραδέχτηκε βέβαια ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν παραπάνω προβλήματα από τους άνδρες στην πολιτική. Ένα από αυτά, είναι τα ρούχα που καλείται να φορέσει μία γυναίκα πολιτικός στο Κοινοβούλιο και πόσο εύκολα μπορεί να σχολιαστεί για αυτά.

Στη συνέχεια, η συζήτηση μεταφέρθηκε στην αντρική ματιά στον σεξισμό, όπου τον λόγο πήρε ο «αρμόδιος» Γρηγόρης Ψαριανός.

«Η γυναίκα είναι άνθρωπος», είπε σαν άλλος αρχαίος φιλόσοφος και μας ενημέρωσε πόσο πολύ του αρέσει το τρομερά σεξιστικό αστείο: «Η γυναίκα είναι η καλύτερη φίλη του ανθρώπου».

Περί γυναίκας πρωθυπουργού στην Ελλάδα

«Κάποια στιγμή θα εκλεχθεί γυναίκα πρωθυπουργός στην Ελλάδα», προφήτευσε ο Γρηγόρης Ψαριανός, μη μπορώντας να συγκρατήσει το μίνι σεξιστικό παραλήρημά του.

«Η γυναίκα πολιτικός μπορεί να είναι πιο νοικοκυρά, μπορεί να συμμαζέψει ένα σπίτι- χώρα καλύτερα από τον άνδρα», γιατί ως γνωστόν ο ρόλος της γυναίκας είναι να συμμαζεύει τα άπλυτα εσώρουχα που πετάει ο άντρας μόλις γυρίσει από το καφενείο.

Το σεξιστικό παρελθόν που αγνόησε επιδεικτικά ο ΣΚΑΪ

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι δεν έχει περάσει καλά-καλά μία εβδομάδα από τότε που η Ντόρα Μπακογιάννη επιχείρησε να «ρίξει λάσπη» στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι φοράει φούστες.

«Κρύβεστε πίσω από τις φούστες του κ. Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ λίγο αργότερα τόνισε πως η ίδια φορά παντελόνια.

Μετά από αυτή την καθόλου μισογυνιστική ατάκα, ο ΣΚΑΪ αποφάσισε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη είναι η αρμόδια να μιλήσει για τον σεξισμό.

Και τα σεξιστικά κατορθώματα του Γρηγόρη Ψαριανού δεν πάνε πίσω.

Τον Δεκέμβρη του 2014 μέσα στα έδρανα της Βουλής, είχε τη φαεινή ιδέα να μυρίσει το παλτό της Ραχή Μακρή. Γύρω τους, οι βουλευτές Πέτρος Τατσόπουλος και Μάρκος Μπόλαρης γελούσαν με την ψυχή τους.

Η εν λόγω φωτογραφία

Χριστιάνα Βουκελάτου

Bonus: Ο Γρηγόρης Ψαριανός δεν έχει υπάρξει μόνο σεξιστής, αλλά και ομοφοβικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα