Αύριο η συνάντηση αγροτών με τον Αποστόλου – Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων συναντάται αύριο στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματα των αγροτών, τη στιγμή που κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος και η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις

Διαμαρτυρία

στο κατάστημα του ΕΛΓΑ πραγματοποίησαν νωρίτερα αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα μπλόκα της Μελούνας και της Νίκαιας, υλοποιώντας αποφάσεις, που πάρθηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας.

Ακόμη, οι αγρότες προχώρησαν στην κινητοποίηση για να διεκδικήσουν, όπως είπαν, τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές χιλιάδων στρεμμάτων δενδροκαλλιεργειών στον νομό και ειδικότερα στους δήμους Τυρνάβου, Τεμπών και Αγιάς, από τον παγετό της 26ης Μαρτίου 2016.

Σε δήλωση του το μέλος της επιτροπής των μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Ρίζος Μαρούδας, ανέφερε ότι «ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει και δεν αποζημιώνει τις καταστροφές των αγροτών και κτηνοτρόφων από τον παγετό της 26 Μαρτίου του 2016».

Σημείωσε δε, πως οι αγρότες διεκδικούν από τον ΕΛΓΑ να αλλάξει χαρακτήρα. «Διεκδικούμε ο ΕΛΓΑ να αλλάξει κανονισμό, να γίνει κρατικός φορέας που θα αποζημιώνει και θα καλύπτει τις ζημιές 100% για όλους τους φυσικούς κινδύνους, αλλά και τις νόσους» διευκρίνισε.

Επιπλέον, κρατώντας μαύρες σημαίες, Τρικαλινοί αγρότες πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας, μπροστά στην είσοδο της Εφορίας Τρικάλων, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη».

Σε δηλώσεις τους, αναφέρθηκαν στα μεγάλα προβλήματα που πλήττουν τους μικρομεσαίους αγρότες, θέτοντας και ζητήματα επιβίωσης του αγροτικού κόσμου, κάνοντας λόγο για βίαιο ξεκλήρισμα.

Λίγο μετά τις 13.00 έκλεισε το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, από αγρότες και κτηνοτρόφους της δυτικής Μακεδονίας.

Στην κινητοποίηση αυτή στα σύνορα Ελλάδος – Αλβανίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς θα συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, μεταξύ άλλων, από Πρέσπες, Καστοριά και Αμύνταιο, ενώ ο προγραμματισμός είναι να μεταβούν στο σημείο με αγροτικά οχήματα και λίγα τρακτέρ, καθώς οι παραγωγοί κάνουν λόγο για συμβολική κινητοποίηση.

Πέραν της προαναφερόμενης κινητοποίησης, σταθεροί στα μπλόκα τους παραμένουν οι υπόλοιποι αγρότες και κτηνοτρόφοι με βασικό αντικείμενο την οργάνωση του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, την Τρίτη 14/2.

Όλα ωστόσο θα εξαρτηθούν από τη συνάντηση των αγροτών της Παρασκευής με τον Βαγγέλη Αποστόλου και άλλους συναρμόδιους υπουργούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα