Αρθρογράφοι ΔΟΛ εναντίον Μουλόπουλου και κυβέρνησης

Μπορεί η επιλογή του Βασίλη Μουλόπουλου να ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα του κουμπάρου του, Σταύρου Ψυχάρη και να λάβει μέρος στα σχέδια εξυγίανσης του ομίλου Λαμπράκη, να προκάλεσε αντιδράσεις από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου, αντιδράσεις όμως υπήρξαν και εντός του ομίλου.

Μετά την πρώτη αντίδραση το βράδυ της Τρίτης, όταν και μαθεύτηκε η είδηση, αρκετοί από τους εργαζόμενους των Νέων και του Βήματος «πάγωσαν» στο άκουσμα αυτής και όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, απείλησαν έως και με άρνηση να παραδώσουν τα κείμενά τους.

Κι αν τελικά επικράτησαν

οι πιο ψύχραιμες φωνές και όλα λειτούργησαν όπως συνήθως, αυτή η απειλή μετουσιώθηκε σήμερα σε λόγο, από τους πιο προβεβλημένους αρθρογράφους των δύο εφημερίδων.

Η κριτική τόσο του Γιάννη Πρετεντέρη στο Βήμα, όσο και του Γιώργου Παπαχρήστου, του Μιχάλη Τσιντσίνη και του Μιχάλη Μήτσου στα Νέα έγινε με απίστευτα σκληρούς όρους, αφού γράφτηκαν ατάκες όπως «κομισάριος που θα μας λέει τι θα γράψουμε», «σχέδιο της κυβέρνησης για την άλωση του Τύπου», «ύβρις των Νέων να στηρίξει Τσίπρα» και άλλα… διόλου ευπροσήγορα λόγια.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Εφημερίδα Συντακτών, κάποιοι αρθρογράφοι των εφημερίδων «σήκωσαν παντιέρα» αντίστασης, μοιράζοντας μάλιστα κείμενο, το απόγευμα της Τετάρτης, στο οποίο επιτίθεντο στον Βασίλη Μουλόπουλο, ενώ ανέφεραν πως «δεν κρατήσαμε ανοιχτά τα μέσα του ΔΟΛ για να συναινέσουμε σε οποιαδήποτε σχέση εξάρτησης από οποιοδήποτε κόμμα, ούτε σε οποιαδήποτε αλλαγή γραμμής που υποτίθεται ότι θα εξασφαλίσει την επιβίωσή μας».

Στο κείμενο που τελικά αποσύρθηκε γιατί κρίθηκε από τους περισσότερους εργαζομένους του ΔΟΛ διχαστικό, καλούσαν «τους αναγνώστες και τους φίλους που μας στήριξαν και μας στηρίζουν αυτή τη δύσκολη περίοδο να μη βιαστούν να παραδώσουν τον ΔΟΛ σε οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα