Απολύθηκε ο Kidd από τους Bucks – Ποιος θα είναι ο «διάδοχος»

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των Milwaukee Bucks αποτελεί ο Jason Kidd καθώς το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου (μεσημέρι ώρα Ηνωμένων Πολιτειών), οι παράγοντες των Bucks αποφάσισαν να τον απολύσουν. Στη θέση του τεχνικού θα κάτσει προς το παρόν ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Kidd, Joe Prunty.

Ήδη έχουν ακουστεί ως υποψήφιοι για τη θέση οι Monty Williams, Dave Fizdale, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να δούμε τον Prunty να μένει έως το τέλος της σεζόν σε αυτό το πόστο, έστω και με την

ταμπέλα του interim coach.

Οι Bucks ήταν η δεύτερη δουλειά του Kidd στον τομέα της προπονητικής μετά το πέρασμά του από τους Brooklyn Nets. Στις τρεις πρώτες του σεζόν με την ομάδα του Milwaukee είχε ρεκόρ 116 νίκες και 130 ήττες. Τη σεζόν 2014/15 ηττήθηκε στον πρώτο γύρο των playoffs από τους Chicago Bulls, την περίοδο 2015/16 δεν κατάφερε να φτάσει με τα “Ελάφια” στην postseason, ενώ πέρυσι έχασε και πάλι στον πρώτο γύρο, αυτή τη φορά από τους Toronto Raptors.

Αυτή τη στιγμή, οι Bucks βρίσκονται στην 8η θέση της Ανατολικής Περιφέρειας με ρεκόρ 23-22. Είναι δύο νίκες πίσω από τους έκτους Pacers, μία πίσω από τους έβδομους 76ers, μία πάνω από τους ένατους Pistons και τρεις από τους δέκατους Knicks. Η μάχη για την είσοδο στα playoffs είναι μεγάλη και γι’ αυτό οι παράγοντες της ομάδας του Milwaukee αποφάσισαν πως χρειάζεται ένα… ηλεκτροσόκ, ένα restart πριν φτάσουν μπροστά σε μία κατάσταση που δεν θα έχει γυρισμό.

Σύμφωνα με τον Adrian Wojnarowski του ESPN που αποκάλυψε την είδηση, η απόλυση του Jason Kidd σόκαρε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που δεν θα αγωνιστεί στο αποψινό ματς με τους Phoenix Suns εξαιτίας των ενοχλήσεων που αντιμετωπίζει στο γόνατο. Μένει να δούμε ποιος θα είναι ο νέος προπονητής του Greek Freak, που ξεκίνησε την καριέρα του στο ΝΒΑ υπό τις οδηγίες του Alvin Gentry πριν οι Bucks προσφέρουν δύο draft picks δεύτερου γύρου στους Nets για να πάρουν στο Milwaukee τον Kidd.

Πηγή: NBA Greece/Sport24.gr

Φωτογραφία: SB Nation

Keywords
Τυχαία Θέματα