ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Για «απολογία» στον Καραμανλή η Σπυράκη – Kρίση στη ΝΔ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωκομματικό τοπίο της ΝΔ, καθώς μια νέα κρίση αρκετά μεγάλων διαστάσεων έχει κάνει το ρήγμα μεταξύ Καραμανλικών και Μητσοτακικών ακόμα πιο βαθύ, με αποτέλεσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να στείλει την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του altsantiri.gr,

το «γαλάζιο θρίλερ» ξεκίνησε με αφορμή τις συνομιλίες που γίνονται για την ονομασία της ΠΔΓΜ, για τις οποίες η ηγεσία της ΝΔ το προηγούμενο διάστημα απέφευγε συστηματικά να πάρει θέση σχετικά με το ζήτημα.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονη δυσφορία στην καραμανλική πτέρυγα, η οποία στη συνέχεια άσκησε πιέσεις προς την ηγεσία της ΝΔ, προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφενός να σταματήσει να αποφεύγει τη χρήση του ονόματος Καραμανλής όποτε θέλει να αναφερθεί στη γραμμή της ΝΔ για το ζήτημα κι αφετέρου να κάνει γνωστή τη θέση του κόμματος, η οποία καθορίστηκε από το βέτο που άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός στο Βουκουρέστι το 2008.

Αντιθέτως, η πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη επέλεξε να τραβήξει στο σκοινί, στέλνοντας την «ηχηρή» της απάντηση στους Καραμανλικούς, μέσω του δημοσιεύματος – μιας «φιλικής» προς την ηγεσία της ΝΔ – της εφημερίδας «Καθημερινή». Υπενθυμίζεται πως το δημοσίευμα «ξέπλενε» τον Γιώργο Παπανδρέου από τις ευθύνες του για την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια, φορτώνοντας το βάρος του εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας στον Κώστα Καραμανλή. Αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ενδεικτικό του ρήγματος μεταξύ Μητσοτακικών και Καραμανλικών είναι το γεγονός πως η ΝΔ δεν εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να υπερασπιστεί τον Κώστα Καραμανλή έναντι του δημοσιεύματος της «Καθημερινής».

Δείτε επίσης: Για δημοσιονομικό εκτροχιασμό έκανε λόγο, σύμφωνα με την «Καθημερινή», έγγραφο της ΤτΕ το 2009

Αντιθέτως, η ΝΔ αποφάσισε να εξαπολύσει τα πυρά της και να ασχοληθεί με ένα άλλο δημοσίευμα, της εφημερίδας «Έθνος», το οποίο έκανε λόγο περί ταύτισης Μητσοτάκη με το συγκρότημα Αλαφούζου προς τη στοχοποίηση του Κώστα Καραμανλή, για το ζήτημα των ευθυνών για το δημόσιο χρέος της χώρας.

Δείτε επίσης: Η στοχοποίηση του Κώστα Καραμανλή

Δείτε επίσης: «Γαλάζια πυρά» σε κυβέρνηση και εφημερίδα «Έθνος» (εικόνα)

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του altsantiri.gr, ο συνδυασμός των παραπάνω γεγονότων προκάλεσαν την οργή του Κώστα Καραμανλή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποφασίζει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, στέλνοντας τη Μαρία Σπυράκη το απόγευμα της Τρίτης στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας προσπάθησε να εξηγήσει στον Κώστα Καραμανλή ότι δεν ευθύνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή κάποιο άλλος στενός συνεργάτης του για το δημοσίευμα της Καθημερινής.

Ωστόσο, ο Κώστας Καραμανλής δεν φαίνεται να πείστηκε από τα όσα άκουσε από το στόμα της Μαρίας Σπυράκη, δείχνοντας παράλληλα την έντονη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο διαχείρισης του ζητήματος από την ηγεσία του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα