Αποκλεισμένα τρία χωριά από την κακοκαιρία στη Σπάρτη

Αποκλεισμένα είναι τρία χωριά στον δήμο Ευρώτα και υπάρχουν πολλά προβλήματα από τη θεομηνία που έπληξε, περίπου στις 9:00, τη Λακωνία και ιδιαίτερα την περιοχή του δήμου Ευρώτα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Ντία Τζανετέα, πρόκειται για τα χωριά Ταξιάρχες, Έλος και Λεήμονα στον κάμπο του δήμου Ευρώτα, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο και σε αγροτικές καλλιέργειες.

Η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι εκτός από τον ποταμό Ευρώτα υπερχείλισαν όλοι οι χείμαρροι,

με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα, τα οποία εστιάζονται στη Σκάλα, το Βλαχιώτη και τη Γλυκόβρυση, όπου υπάρχουν πάρα πολλά καταστήματα, σπίτια, ιατρεία και επιχειρήσεις.

Όπως σημείωσε η κ. Τζανετέα, ένας 75χρονος παρασύρθηκε από τον χείμαρρο μπροστά στα μάτια της γυναίκας του, που δεν μπορούσε να τον βοηθήσει, ενώ κινδύνεψαν πολλά άτομα στην περιοχή του δήμου Ευρώτα. Επίσης, εξήρε τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων και των ανθρώπων της Πολιτικής Προστασίας, οι οποίοι υπερέβαλαν εαυτούς, κυρίως στο σούπερ μάρκετ LIDL, μέσα στο οποίο είχαν εγκλωβιστεί 25 άτομα, με το νερό έξω από το κατάστημα να φτάνει το ένα μέτρο και 80 εκατοστά και στον εσωτερικό χώρο τα 50 εκατοστά. Μεταξύ των διασωθέντων είναι και τρία ζευγάρια τουρίστες, οι οποίοι περνούσαν τυχαία από την περιοχή και σταμάτησαν στο σούπερ μάρκετ για να κάνουν αγορές. Τα ζευγάρια των τουριστών φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο στη Σκάλα.

Ακόμη, βρέθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους μία γυναίκα με τα δύο παιδιά της που αγνοούνταν, ενώ απεγκλωβίστηκε ένα άτομο, το οποίο στην προσπάθεία του να σωθεί από τα ορμητικά νερά ανέβηκε σε ένα δένδρο στη Σκάλα και παρέμεινε εκεί για πολλές ώρες μέχρι να τον εντοπίσουν τα σωστικά συνεργεία.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, έχει υποστεί ζημιές ο δρόμος Σκάλας-Βλαχιώτη και η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτήριο και με δυσχέρεια, ενώ αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά στον δρόμο προς Καστάνια-Παναγία Γιάτρισσα, που σήμερα γιορτάζει και η κίνηση των οχημάτων προς το μοναστήρι είναι μεγάλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα