Αποκάλυψη σοκ του Ματίας Ζάμερ: Ήμουν στη Στάζι

Σε μία σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε ο παλαίμαχος γερμανός ποδοσφαιριστής, Ματίας Ζάμερ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι στα νιάτα του υπήρξε συνδεδεμένος με την Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας της Ανατολικής Γερμανίας, τη γνωστή ως «Στάζι».

«Υπήρχαν περιορισμοί που δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» του 1996 μιλώντας στη «Bild» και πρόσθεσε: «Προφανώς ήταν λυπηρό. Υπήρξε μέρος ενός κακού συστήματος. Αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή».

Παράλληλα, δήλωσε με έμφαση πως ποτέ δεν χρειάσθηκε να κατασκοπεύσει τους

συμπατριώτες του, καθώς επίσης ότι ποτέ δεν κράτησε όπλο και δεν συμμετείχε σε κάποια άσκηση.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατούσε εκείνη την εποχή είναι το γεγονός, πως ο πατέρας του Ζάμερ, Κλάους, «κόπηκε» από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 και το Μουντιάλ του 1974 αν και είχε αγωνισθεί σε όλες τις προκριματικές αναμετρήσεις, επειδή αρνήθηκε να ενταχθεί στο «Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα» (SED).

Στην πλούσια και γεμάτη διακρίσεις καριέρα του, ο -50χρονος σήμερα- Ζάμερ, αγωνίσθηκε 23 φορές (6 γκολ) με την φανέλα της Ανατολικής Γερμανίας και 51 φορές (8 γκολ) με την εθνική Γερμανίας μετά την πτώση του τείχους στο Βερολίνο. Το 1997 κατέκτησε το Champions League με την Ντόρτμουντ, ενώ επίσης έπαιξε στην Ντιναμό Δρέσδης, στην Ίντερ και στην Στουτγκάρδη.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα